Видео карта GIGABYTE GeForce GTX 1660 OC 6G

 • Графичен процесор / GPU:
  GeForce GTX 1660
 • Видео памет VRAM:
  6 GB
 • Изисквания към захранването:
  450 W с 8-Pin конектор
 • Видео входове / изходи:
  DisplayPort, HDMI
 • Производител:
 • MPN:
  GV-N1660OC-6GD
 • Гаранция
  3 години
501,60 лв.
Код: 9521 На склад
Безплатна доставка!

Описание

 • Разчита на мощта на GeForce® GTX 1660
 • Вградена 6GB памет тип GDDR5 със 192-битов интерфейс за паметта.
 • Охладителна система WINDFORCE 2X с алтернативно въртящи се вентилатори
 • 90-милиметрови уникални блейд вентилатори
 • Защита на задната плоча

ОХЛАДИТЕЛНА СИСТЕМА WINDFORCE 2X

Охладителната система WINDFORCE 2X разполага с 2 броя 90-милиметрови уникални блейд вентилатора, алтернативно въртящ се вентилатор, композитна медна топлоотводна тръба с директен допир до GPU и функциконалност 3D активен вентилатор, като всички те заедно осигуряват ефектвен капацитет за разсейване на топлината за постигане на по-висока производителност при по-ниски температури.

ПРОМЕНЛИВО ВЪРТЕНЕ

Патентът на GIGABYTE за алтернативно въртене (“Alternate Spinning”) е единственото решение, което може да турбулентния въздушен поток от съседните вентилатори. Тъй като съседните вентилатори се въртят в една и съща посока, посоката на въздушния поток е противоположна в пространството между вентилаторите, което ще предизвика турбулентен въздушен поток и ще намали ефективността на разсейване на топлината. GIGABYTE завърта посоката на въртене на съседните вентилатори, така че посоката на въздушния поток между двата вентилатора е една и съща, а това намалява турбуленцията и увеличава налягането на въздушния поток.

УНИКАЛЕН БЛЕЙД ВЕНТИЛАТОР

Въздушният поток се разделя от перките на триъгълния вентилатор и се насочва плавно през извитата като 3D лента повърхност на самия вентилатор, като това ефективно подобрява въздушния поток.

3D АКТИВЕН ВЕНТИЛАТОР

Функцията 3D Active Fan осигурява полупасивно охлаждане, като вентилаторите остават изключени когато графичният чип е слабо натоварен или се играе по-маломощна игра. Това дава възможност на геймърите да се наслаждават на своята игра в абсолютна тишина, когато системата е слабо натоварена или в режим на изчакване.

ТОПЛООТВОД С ДИРЕКТЕН ДОПИР ДО GPU

Формата на медната топлоотводна тръба предоставя максимална повърхност за директен допир до графичния чип, което подобрява преноса на топлина. Топлоотводната тръба покрива и VRAM зоната чрез контакт с широката метална плоча, което осигурява правилно охлаждане.

КОМПОЗИТНА ТОПЛООТВОДНА ТРЪБА

Композитните топлоотводни тръби комбинират термо проводимост и фазово отместване за ефективно управление на преноса на топлина между двата твърди интерфейса, което увеличава охладителния капацитет.

УЛТРА ОХЛАЖДАНЕ

Транзистори Lower RDS(on) MOSFET, проектирани специално да осигурят по-ниско съпротивление при превключване за бързо електрическо зареждане и разреждане при ниска температура.

НИСКИ ЕНЕРГОЗАГУБИ

Металната сърцевина на бобините задържа енергията много по-дълго от масовите бобини с желязно ядро при по-високи честоти, като по този начин намаляват енергийните загуби в ядрото и електромагнитната интерференция EMI.

ПО-ДЪЛЪГ ЖИВОТ

Твърдотелните кондензатори Lower ESR осигуряват по-добра електрическа проводимост за впечатляваща работа на системата и по-дълга експлоатация.

ЗАЩИТА НА ЗАДНАТА ПЛОЧА

Задната плоча не само осигурява естетична форма, но и подобрява структурата на графичната карта, за да осигури цялостна защита.

AORUS ENGINE

Уникалният интуитивен интерфейс ви дава възможност да настроите тактовата честота, напрежението, работата на вентилатора и нужната електроенергия в реално време според изискванията на вашата игра.

Спецификация

GPU ТипNVIDIA GeForce
Графичен процесор / GPUGeForce GTX 1660
GPU параметриNVIDIA CUDA® Cores: 1408
1830 MHz (Рефернтна карта: 1785 MHz)
Честота на паметта 8002 MHz
Ширина на шината към паметта 192 бита
Пропусквателна способност на паметта 192 GB/s
Видео памет VRAM6 GB
Видео памет типGDDR5
Изисквания към захранването450 W с 8-Pin конектор
Max TDP120 W
Видео входове / изходиDisplayPort, HDMI
ИнтерфейсPCI Express
Размери224 x 121 x 40 mm

Повече информация за продукта можете да видите на сайта на производителя: Линк към продукта