Дънна платка GIGABYTE B360M D2V

 • Чипсет:
  Intel B360
 • Сокет:
  Intel LGA 1151
 • Памет Тип:
  DDR4
 • Аудио:
  Realtek ALC887 HD Audio Codec
 • Мрежова връзка:
  Realtek 8118 Gigabit LAN
 • Видео изходи:
  VGA (D-Sub), DVI-D
 • Форм фактор:
  microATX
 • Производител:
 • Гаранция
  3 години
144,80 лв.
Код: 9528 На склад

Описание

Дънна платка Intel B360 Ultra Durable с геймърски LAN порт GIGABYTE 8118, PCIe Gen3 x4 M.2, антисерен резистор, Smart Fan 5, готова за CEC 2019.

 • Поддържа процесори от 9-о и 8-о поколение Intel® Core™
 • Нова хибридна схема за цифрово захранване (PWM)
 • Готова за памет Intel® Optane™
 • Двуканална памет Non-ECC DDR4 небуферирана
 • Ултрабърз порт M.2 с PCIe Gen3 x4 и интерфейс SATA
 • Готова за CEC 2019, пестете енергия лесно, само с един клик
 • Висококачествени аудио кондензатори и Audio Noise Guard с технологията LED Trace Path
 • 15KV защита на LAN порта от пренапрежение Ultra Durable™
 • Ексклузивен геймърски LAN порт GIGABYTE 8118 с управление на пропусквателния капацитет
 • Антисерна схема на резисторите
 • Smart Fan 5 предоставя няколко температурни датчика и хибридни вентилаторни конектори с функцията FAN STOP

Ексклузивен геймърски LAN порт Realtek 8118

Високоскоростен гигабитов LAN порт с автоматично заделяне на пропусквателен капацитет. Realtek 8118 е високопроизводителен и лесен за използване комуникационен чип за геймъри с автоматично заделяне на пропусквателен капацитет, като по този начин се гарантира най-висок мрежов приоритет за дадена игра или друго приложение. Той може да предостави на потребителите възможно най-богатата функционалност и най-бързото и безпроблемно интернет изживяване.

Конектор NVMe PCIe Gen3 x4 2280 M.2 (До 32 Gb/s)

Дънните платки на GIGABYTE са фокусирани върху предоставянето на технологията M.2 на ентусиасти, които искат да извлекат максималния потенциал от своите системи.

Платформата H370/B360 поддържа най-новата технология Optane на Intel. Optane подобрява производителността при съхранение, действайки като кеш диск и по този начин осигурява на потребители значително ускорение в сравнение с традиционните механични твърди дискове.

Smart Fan 5

Чрез софтуера Smart Fan 5 потребителите могат да си гарантират, че тяхното геймърско PC може да поддържа своята висока производителност и в същото време да остане хладно. Smart Fan 5 дава възможност на потребителите да разменят своите вентилаторни конектори, за да отразяват различни топлинни датчици на различни места на дънната платка. Освен това със Smart Fan 5 се въвеждат повече хибридни вентилаторни конектори, които поддържат както PWM режим, така и режим на напрежението, а по този начин дънната платка става по-съвместима с течното охлаждане.

Интелигента схема за контрол на вентилатора

Получавате тих вентилатор. С функцията Fan Stop можете да накарате който и да е вентилатор да спре напълно, когато температурата падне под предварително зададен праг. Кой вентилатор да спре на базата на показанията на даден датчик и при каква температура – всичко това може да бъде определено от вашите желания.

Хибридни вентилаторни конектори

Осигурявате си пълен контрол върху настройката за течното охлаждане! Smart Fan 5 получава с точност до секунда информация за скоростта на потока чрез хибридните вентилаторни конектори, а това ви дава абсолютна власт над вашия компютър. Изцяло хибридните вентилаторни конектори могат автоматично да разпознаят типа на охлаждащото устройство - дали е вентилатор или помпа с различен режим на захранването PWM или на напрежението.

Аудио кондензатори от висок клас

Дънните платки GIGABYTE използват аудио кондензатори от висок клас. Тези висококачествени кондензатори, които помагат за предоставяне на звук с HD качество и голяма прецизност, осигурявайки на геймърите възможно най-реалистичните звукови ефекти.

Audio Noise Guard

Дънните платки на GIGABYTE разполагат с технология за потискане на шума, която всъщност разделя чувствителните аналогови аудио компоненти на дъното от потенциалните шумови смущения на ниво печатна платка. Светодиодното осветяване на пътя (LED trace path) показва разделянето на слоевете на печатната платка.


Серните съединения във въздуха могат да проникнат в малките резистори на дънната платка, създавайки химическа промяна и причинявайки разрушаване на корпуса или „окъсяване“ на тези съпротивления. Което и да се случи, дънната платка няма да функционира. Снабдявайки резисторите с дизайн против сяра GIGABYTE дава съвсем ново значение на термина дънни платки тип Ultra Durable.

Влагозащитеност с Glass Fabric PCB

Няма нищо по-вредно за дълготрайната работа на вашия компютър от влагата, а на повечето места по света потребителите се сблъскват с висока влажност на въздуха през цялата година. Дънните платки на GIGABYTE от серия 9 са проектирани да гарантират, че влагата никога няма да е проблем, разчитайки на нова технология Glass Fabric PCB, която отблъсква влагата, причинена от изпарения. Технологията Glass Fabric PCB ползва нов PCB материал, който намалява обема на пространството между тъканта на фибро стъклото. Това затруднява проникването на влага в сравнение с традиционните дънни платки. По този начин се постига много по-добра защита от късо съединение и повреда на системата, причинена от влага и изпарения.

Схема с високотемпературна защита чрез Lower RDS(on) MOSFET транзистори

Дънните платки на GIGABYTE използват транзистори Low RDS(on) MOSFET, които намаляват енергийните загуби чрез разсейване на ненужната остатъчна топлина. Това води до осезаемо спестяване на енергия, което е от ползва както за крайните потребители, така и за околната среда, без да повлияе върху производителността на системата.

Готова за CEC 2019

Изискване на CEC: Енергийното потребление на компютъра трябва да е под определено ниво, когато той е изключен, в режим на изчакване или в спящ режим. Чрез изключително енергийно ефективни хардуерни компоненти и фино настроена BIOS система дънните платки на GIGABYTE могат да постигнат по-ниска консумация на енергия в режим на изчакване и са напълно съвместими с новото изискване за енергийно потребление CEC 2019 (Енергийна комисия на Калифорния)

Спецификация

ЧипсетIntel B360
ПроцесориПоддръжка на процесори от 9-о и 8-о поколение Intel® Core™ i9 / процесори Intel® Core™ i7 / процесори Intel® Core™ i5 / процесори Intel® Core™ i3 / процесори Intel® Pentium® / процесори Intel® Celeron® в пакет LGA1151
Памет ТипDDR4
Поддържана памет2 цокъла DDR4 DIMM, поддържащи до 32 GB системна памет
Двуканална архитектура на паметта
Поддръжка на модули памет DDR4 2666/2400/2133 MHz
Поддръжка на ECC небуферирани модули памет DIMM 1Rx8/2Rx8
Поддръжка на не-ECC небуферирани модули памет DIMM 1Rx8/2Rx8/1Rx16
Поддръжка на профили за модули памет AMD Memory Profile (AMP)/ Extreme Memory Profile (XMP)
АудиоRealtek ALC887 HD Audio Codec
Мрежова връзкаRealtek 8118 Gigabit LAN
Слотове за периферия1 слот PCI Express 3.0 x16, работещ в режим x1
2 слота PCI Express 3.0 x1
Интерфейс за данни1 конектор M.2 (Socket 3, M key, тип 2242/2260/2280 SATA и PCIe x4/x2 поддръжка на SSD)
6 конектора SATA 6Gb/s

Готова за памет Intel® Optane™
Вътрешни I/O конектори1 главен захранващ 24-пинов конектор ATX
1 захранващ 8-пинов конектор ATX 12V
1 конектор за вентилатора на процесора
1 конектор за вентилатор на системата
6 конектора SATA 6Gb/s
1 конектор M.2 Socket 3
1 конектор на предния панел
1 аудио конектор на предния панел
1 конектор USB 3.1 Gen 1
2 конектора USB 2.0/1.1
1 конектор за Trusted Platform Module (TPM) (2x6 пина, само за модул GC-TPM2.0_S)
2 конектора Serial Port
1 джъмпер Clear CMOS
Изходи на задния панел1 порт PS/2 за мишка
1 порт PS/2 за клавиатура
1 порт D-Sub
1 порт DVI-D
4 порта USB 3.1 Gen 1
2 порта USB 2.0/1.1
1 порт RJ-45
3 аудио жака
Видео изходиVGA (D-Sub), DVI-D
СокетIntel LGA 1151
Форм факторmicroATX

Повече информация за продукта можете да видите на сайта на производителя: Линк към продукта