Дънна платка GIGABYTE B450M S2H

 • Чипсет:
  AMD B450
 • Сокет:
  AMD AM4
 • Памет Тип:
  DDR4
 • Аудио:
  Realtek ALC887 Audio Codec
 • Мрежова връзка:
  Realtek 8118 Gigabit LAN
 • Видео изходи:
  DVI-D, HDMI, VGA (D-Sub)
 • Форм фактор:
  microATX
 • Производител:
 • Гаранция
  3 години
Продуктът е изчерпан и не може да бъде поръчан!
(Код: 9519)

Описание

Дънна платка AMD B450 Ultra Durable с геймърски LAN порт GIGABYTE и управление на пропусквателната способност, PCIe Gen3 x4 M.2, поддръжка на 7-цветни RGB светодиодни ленти, схема с антисерни резистори.

 • Поддържа процесори AMD Ryzen™ от 2-о поколение / Ryzen™ с графика Radeon™ Vega / Athlon™ с графика Radeon™ Vega / Ryzen™ 1-о поколение
 • Двуканална небуферирана памет Non-ECC тип DDR4, 2 слота DIMM
 • Портове HDMI, DVI-D, D-sub за няколко дисплея
 • Ултрабързи PCIe Gen3 x4 M.2 с поддръжка на PCIe режим NVMe & SATA
 • Ексклузивен геймърски LAN порт GIGABYTE 8118 с управление на пропусквателния капацитет
 • RGB FUSION поддържа RGB светодиодни ленти в 7 цвята
 • Висококачествени аудио кондензатори и схема за предпазване от аудио шумове
 • Smart Fan 5 разполага с 5 температурни датчика и 2 хибридни вентилаторни конектора
 • APP Center, включително инструментите EasyTune™ и Cloud Station™

AMD пусна най-новите си процесори Ryzen™ серия 2000, за да предостави изчислителна мощ за нуждите на геймърите. Дънните платки на GIGABYTE серия 400 съответстват идеално на изчислителната мощ на процесорите AMD Ryzen™ серия 2000 чрез много повече функционалности и по-голям контрол. Потребителите могат да се наслаждават на предимствата, осигурени от процесорите AMD Ryzen™ серия 2000.

Технология AMD StoreMI

Дънните платки на GIGABYTE серия 400 извличат максималния потенциал от вашия персонален компютър с технологията StoreMI на AMD. StoreMI ускорява традиционните устройства за съхранение на данни, като намалява времето за стартиране и подобрява цялостното потребителско изживяване. Този лесен за използване инструмент комбинира скоростта на твърдотелните дискове SSD с големия капацитет на твърдите дискове HDD в едно единствено устройство, като подобрява скоростта за четене и запис на диска, които достигат тези на SSD моделите, ускорява и работата с данни до невероятни нива, като по този начин преобразува ежедневното PC във високопроизводителна система. 

Бързо вградено съхранение с NVMe PCIe Gen3 x4 80 мм M.2 (до 32 Gb/s)

Решението M.2 на GIGABYTE предлага значително по-бърза работа на дисковете за съхранение и поддържа както PCIe, така и SATA интерфейси* за дискове M.2 SSD.

Ексклузивен геймърски LAN порт Realtek 8118 - Високоскоростен гигабитов LAN порт с автоматично заделяне на пропусквателен капацитет

Realtek 8118 е високопроизводителен и лесен за използване комуникационен чип за геймъри с автоматично заделяне на пропусквателен капацитет, като по този начин се гарантира най-висок мрежов приоритет за дадена игра или друго приложение. Той може да предостави на потребителите възможно най-богатата функционалност и най-бързото и безпроблемно интернет изживяване.

Водеща в индустрията защита на LAN порта срещу пренапрежение и срещу статично електричество

Дънните платки на GIGABYTE използват интегрални схеми с до нива на устойчивост срещи електростатични смущения до 3 пъти по-високи в сравнение с традиционните интегрални схеми. Това подпомага по-добрата защита на дънната платка и нейните компоненти срещу потенциални повреди, причинени от статично електричество. Дънните платки на GIGABYTE разполагат и с със специални интегрални схеми срещу пренапрежение, които предпазват вашата дънна платка и вашия компютър от всяко нарастване на напрежението. По този начин компанията гарантира, че вашият компютър е оборудван така, че да се справи с потенциално всяко нерегулярно или непостоянно електроснабдяване.

Smart Fan 5

Чрез софтуера Smart Fan 5 потребителите могат да си гарантират, че тяхното геймърско PC може да поддържа своята висока производителност и в същото време да остане хладно. Smart Fan 5 дава възможност на потребителите да разменят своите вентилаторни конектори, за да отразяват различни топлинни датчици на различни места на дънната платка. Освен това със Smart Fan 5 се въвеждат повече хибридни вентилаторни конектори, които поддържат както PWM режим, така и режим на напрежението, а по този начин дънната платка става по-съвместима с течното охлаждане.

Интелигента схема за контрол на вентилатора

Получавате тих вентилатор. С функцията Fan Stop можете да накарате който и да е вентилатор да спре напълно, когато температурата падне под предварително зададен праг. Кой вентилатор да спре на базата на показанията на даден датчик и при каква температура – всичко това може да бъде определено от вашите желания.

Хибридни вентилаторни конектори

Осигурявате си пълен контрол върху настройката за течното охлаждане! Smart Fan 5 получава с точност до секунда информация за скоростта на потока чрез хибридните вентилаторни конектори, а това ви дава абсолютна власт над вашия компютър. Изцяло хибридни вентилаторни конектори, които могат автоматично да засекат типа на охлаждащото устройство, независимо дали става дума за вентилатор или за помпа с различни режими PWM или напрежение.

Поддръжка на RGB светлинни ленти в 7 цвята

Персонализирайте вашето ново PC оборудване според вашия вкус, избирайки предпочитан от вас цвят, с който да осветите външната RGB светлинна лента. Достъпни са общо 7 цвята, с които вашата система ще има уникален външен вид!

Приложение GIGABYTE RGB Fusion

Това дава на потребителите лесен достъп, когато се опитват да настроят цветовете и скоростите на светене в различните режими, като всичко това може да бъде постигнато от клавиатурата и монитора на техния компютър.

Висококачествена вградена аудио схема

Предоставя висококачествена резолюция на звука и звуково разширение, създавайки най-реалистичните звукови ефекти за професионалните геймъри.

Твърдителни захранващи конектори

Осигурява добра връзка и значително намалява капацитета на кабелите. Дънните платки на GIGABYTE серия 400 разполагат с твърди ATX 24-пинови и ATX 12V 8-пинови захранващи конектори, които осигуряват стабилно електрозахранване дори при претоварване на процесора.

НАЧАЛО НА СУЛФАТНАТА ЗАЩИТА

Серните съединения във въздуха могат да проникнат в малките резистори на дънната платка, създавайки химическа промяна и причинявайки разрушаване на корпуса или „окъсяване“ на тези съпротивления. Което и да се случи, дънната платка няма да функционира. Снабдявайки резисторите с дизайн против сяра GIGABYTE дава съвсем ново значение на термина дънни платки тип Ultra Durable.

Защита срещу влага със стъклено фабрично покритие на платката

Няма нищо по-вредно за дълготрайната работа на вашия компютър от влагата, а на повечето места по света потребителите се сблъскват с висока влажност на въздуха през цялата година. Дънните платки на GIGABYTE от серия 9 са проектирани да гарантират, че влагата никога няма да е проблем, разчитайки на нова технология Glass Fabric PCB, която отблъсква влагата, причинена от изпарения. Технологията Glass Fabric PCB ползва нов PCB материал, който намалява обема на пространството между тъканта на фибро стъклото. Това затруднява проникването на влага в сравнение с традиционните дънни платки. По този начин се постига много по-добра защита от късо съединение и повреда на системата, причинена от влага и изпарения.

Схема с високотемпературна защита чрез Lower RDS(on) MOSFET транзистори

Дънните платки на GIGABYTE използват транзистори Low RDS(on) MOSFET, които намаляват енергийните загуби чрез разсейване на ненужната остатъчна топлина. Това води до осезаемо спестяване на енергия, което е от ползва както за крайните потребители, така и за околната среда, без да повлияе върху производителността на системата.

4K Ultra HD поддръжка

4K резолюцията е следващата технологична стъпка при предоставянето на съдържание с висока резолюция, използвайки около 4000 пиксели по хоризонталната ос, 4 пъти повече от стандартната гъстота на HD пикселите. Дънните платки GIGABYTE предоставят нативна 4К поддръжка с вградена графика AMD Radeon® през HDMI.

HDMI™ - Следващо поколение мултимедиен интерфейс

HDMI™ се характеризира с до 5Gb/s скорост на преноса на видео и 8-канално висококачествен аудио сигнал през един-единствен кабел. Чрез възможността за предаване на некомпресирано цифрово видео и аудио HDMI осигурява чисто рендериране на цифрово съдържание до 1080p без загуба на качество, свързана с аналоговите интерфейси и тяхното цифрово-аналогово преобразуване. Освен това HDMI™ е съвместим с технологията за защита на цифровото съдържание HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection), което позволява възпроизвеждане на Blu-ray/ HD DVD и друго защитено съдържание.

Спецификация

ЧипсетAMD B450
ПроцесориПоддръжка на процесори AMD Ryzen™ 2-о поколение/ Ryzen™ с графика Radeon™ Vega / Athlon™ с графика Radeon™ Vega / Ryzen™ 1-о поколение
Памет ТипDDR4
Поддържана памет2 цокъла DDR4 DIMM, поддържащи до 32 GB системна памет
Двуканална архитектура на паметта
Поддръжка на модули памет DDR4 3200(O.C.)/2933/2667/2400/2133 MHz
Поддръжка на ECC небуферирани модули памет DIMM 1Rx8/2Rx8
Поддръжка на не-ECC небуферирани модули памет DIMM 1Rx8/2Rx8/1Rx16
Поддръжка на профили за модули памет AMD Memory Profile (AMP)/ Extreme Memory Profile (XMP)
АудиоRealtek ALC887 Audio Codec
Мрежова връзкаRealtek 8118 Gigabit LAN
Слотове за периферия1 x PCI Express 3.0 x16
2 x PCI Express 2.0 x1
Интерфейс за данни1 конектор M.2 (Socket 3, M key, тип 2242/2260/2280 поддръжка на SATA и PCIe x4/x2* дискове SSD)
4 конектора SATA 6Gb/s
Поддръжка на RAID 0, RAID 1 и RAID 10
Вътрешни I/O конектори1 основен 24-пинов захранващ ATX конектор
1 захранващ 8-пинов конектор ATX 12V
1 конектор за вентилатора на процесора
1 конектор за вентилатор на системата
1 конектор M.2 Socket 3
4 конектора SATA 6Gb/s
1 конектор на предния панел
1 аудио конектор на предния панел
1 конектор S/PDIF Out
1 конкетор за LED лента / REG LED лента около охладителя на процесора
1 конектор USB 3.1 Gen 1
2 конектора за USB 2.0/1.1
1 конектор за Trusted Platform Module (TPM) (2x6 пина, само за модул GC-TPM2.0_S)
1 джъмпер Clear CMOS
1 конектор за високоговорител
1 конектор за шаси датчика
Изходи на задния панел1 порт PS/2 за клавиатура
1 порт PS/2 за мишка
1 порт D-Sub
1 порт DVI-D
1 порт HDMI
4 порта USB 3.1 Gen 1
2 порта USB 2.0/1.1
1 порт RJ-45
3 аудио жака
Видео изходиDVI-D, HDMI, VGA (D-Sub)
СокетAMD AM4
Форм факторmicroATX