Дънна платка GIGABYTE H310M S2P 2.0

 • Чипсет:
  Intel H310
 • Сокет:
  Intel LGA 1151
 • Памет Тип:
  DDR4
 • Аудио:
  Realtek ALC887 HD Audio Codec
 • Мрежова връзка:
  Realtek 8118 Gigabit LAN
 • Видео изходи:
  VGA (D-Sub), DVI-D, HDMI
 • Форм фактор:
  microATX
 • Производител:
 • Гаранция
  3 години
Продуктът е изчерпан и не може да бъде поръчан!
(Код: 9527)

Описание

Дънна платка Intel H310 Ultra Durable с GIGABYTE 8118 Gaming LAN порт, PCIe Gen2 x2 M.2, HDMI 1.4, DVI-D, портове D-Sub за няколко дисплея, антисерен резистор, Smart Fan 5, готова за CEC 2019.

 • Поддържа процесори от 9-о и 8-о поколение Intel® Core™
 • Двуканална памет Non-ECC DDR4 небуферирана
 • 8-канално HD аудио с висококачествени аудио кондензатори
 • Ултрабързи конектори M.2 с интерфейси PCIe Gen2 X2 и SATA
 • Ексклузивен геймърски LAN порт GIGABYTE 8118 с управление на пропусквателния капацитет
 • Портове HDMI 1.4, DVI-D, D-sub за няколко дисплея
 • Готова за CEC 2019, пестите енергия само с едно кликване
 • Smart Fan 5 предоставя няколко температурни датчика и хибридни вентилаторни конектори с функцията FAN STOP
 • Съвсем ново приложение GIGABYTE™ APP Center, лесно и просто за ползване
 • Антисерна схема на резисторите
 • GIGABYTE UEFI DualBIOS™

Ексклузивен геймърски LAN порт Realtek 8118

Realtek 8118 е високопроизводителен и лесен за използване комуникационен чип за геймъри с автоматично заделяне на пропусквателен капацитет, като по този начин се гарантира най-висок мрежов приоритет за дадена игра или друго приложение. Той може да предостави на потребителите възможно най-богатата функционалност и най-бързото и безпроблемно интернет изживяване.

Конектор NVMe PCIe Gen2 x2 2280 M.2

Дънните платки на GIGABYTE са фокусирани върху предоставянето на технологията M.2 на ентусиасти, които искат да извлекат максималния потенциал от своите системи.

Smart Fan 5

Чрез софтуера Smart Fan 5 потребителите могат да си гарантират, че тяхното геймърско PC може да поддържа своята висока производителност и в същото време да остане хладно. Smart Fan 5 дава възможност на потребителите да разменят своите вентилаторни конектори, за да отразяват различни топлинни датчици на различни места на дънната платка. Освен това със Smart Fan 5 се въвеждат повече хибридни вентилаторни конектори, които поддържат както PWM режим, така и режим на напрежението, а по този начин дънната платка става по-съвместима с течното охлаждане.

Интелигента схема за контрол на вентилатора

Получавате тих вентилатор. С функцията Fan Stop можете да накарате който и да е вентилатор да спре напълно, когато температурата падне под предварително зададен праг. Кой вентилатор да спре на базата на показанията на даден датчик и при каква температура – всичко това може да бъде определено от вашите желания.

Хибридни вентилаторни конектори

Осигурявате си пълен контрол върху настройката за течното охлаждане! Smart Fan 5 получава с точност до секунда информация за скоростта на потока чрез хибридните вентилаторни конектори, а това ви дава абсолютна власт над вашия компютър. Изцяло хибридни вентилаторни конектори, които могат автоматично да засекат типа на охлаждащото устройство, независимо дали става дума за вентилатор или за помпа с различни режими PWM или напрежение.

Аудио кондензатори от висок клас

Дънните платки GIGABYTE използват аудио кондензатори от висок клас. Тези висококачествени кондензатори, които помагат за предоставяне на звук с HD качество и голяма прецизност, осигурявайки на геймърите възможно най-реалистичните звукови ефекти.

Audio Noise Guard

Дънните платки на GIGABYTE разполагат с функция за намаляване на шумовете в аудиото (Audio Noise Guard), която на практика разделя чувствителните аналогови аудио компоненти на дънната платка от потенциално зашумяване именно на ниво дъно.


Патентована схема на GIGABYTE DualBIOS™

Дънните платки GIGABYTE Ultra Durable™ разполагат с GIGABYTE DualBIOS™, изключителна технология на GIGABYTE, която защитава безспорно един от най-критичните компоненти във вашето PC - BIOS-а. GIGABYTE DualBIOS™ означава, че вашата дънна платка разполага с „Main BIOS“ и с „Backup BIOS“, като по този начин защитава потребителите срещу повреди на BIOS-а заради вирусна атака, хардуерна повреда, неправилни овърклок настройки или повреда в захранването при процеса на обновяване.

Серните съединения във въздуха могат да проникнат в малките резистори на дънната платка, създавайки химическа промяна и причинявайки разрушаване на корпуса или „окъсяване“ на тези съпротивления. Което и да се случи, дънната платка няма да функционира. Снабдявайки резисторите с дизайн против сяра GIGABYTE дава съвсем ново значение на термина дънни платки тип Ultra Durable.

Водеща в индустрията защита срещу пренапрежение

Дънните платки на GIGABYTE разполагат и със специални интегрални схеми срещу пренапрежение, които защитават вашата дънна платка, като ви гарантират, че вашият персонален компютър е снабден с всичко, за да се справи с всяка потенциална нерегулярна електрическа промяна.

Защита срещу влага със стъклено фабрично покритие на платката

Няма нищо по-вредно за дълготрайната работа на вашия компютър от влагата, а на повечето места по света потребителите се сблъскват с висока влажност на въздуха през цялата година. Дънните платки на GIGABYTE от серия 9 са проектирани да гарантират, че влагата никога няма да е проблем, разчитайки на нова технология Glass Fabric PCB, която отблъсква влагата, причинена от изпарения. Технологията Glass Fabric PCB ползва нов PCB материал, който намалява обема на пространството между тъканта на фибро стъклото. Това затруднява проникването на влага в сравнение с традиционните дънни платки. По този начин се постига много по-добра защита от късо съединение и повреда на системата, причинена от влага и изпарения.

Схема с високотемпературна защита чрез Lower RDS(on) MOSFET транзистори

Дънните платки на GIGABYTE използват транзистори Low RDS(on) MOSFET, които намаляват енергийните загуби чрез разсейване на ненужната остатъчна топлина. Това води до осезаемо спестяване на енергия, което е от ползва както за крайните потребители, така и за околната среда, без да повлияе върху производителността на системата.

Готова за CEC 2019

Изискване на CEC: Енергийното потребление на компютъра трябва да е под определено ниво, когато той е изключен, в режим на изчакване или в спящ режим. Чрез изключително енергийно ефективни хардуерни компоненти и фино настроена BIOS система дънните платки на GIGABYTE могат да постигнат по-ниска консумация на енергия в режим на изчакване и са напълно съвместими с новото изискване за енергийно потребление CEC 2019 (Енергийна комисия на Калифорния)

4K Ultra HD поддръжка

Резолюция 4K е новият технологичен важен етап при предоставянето на съдържание с висока резолюция, използвайки около 4000 точки по хоризонталната ос, или над четири пъти повече от днешната плътност на пикселите при стандартната HD резолюция. Дънните платки на GIGABYTE предоставят вградена 4K поддръжка чрез интегрираната Intel® HD Graphics през HDMI конектор. 

HDMI™ - Следващо поколение мултимедиен интерфейс

HDMI™ се характеризира с до 5Gb/s скорост на преноса на видео и 8-канално висококачествен аудио сигнал през един-единствен кабел. Чрез възможността за предаване на некомпресирано цифрово видео и аудио HDMI осигурява чисто рендериране на цифрово съдържание до 1080p без загуба на качество, свързана с аналоговите интерфейси и тяхното цифрово-аналогово преобразуване. Освен това HDMI™ е съвместим с технологията за защита на цифровото съдържание HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection), което позволява възпроизвеждане на Blu-ray/ HD DVD и друго защитено съдържание.

Спецификация

ЧипсетIntel H310
ПроцесориПоддръжка на процесори от 9-о и 8-о поколение Intel® Core™ i9 / процесори Intel® Core™ i7 / процесори Intel® Core™ i5 / процесори Intel® Core™ i3 / процесори Intel® Pentium® / процесори Intel® Celeron® в пакет LGA1151
Памет ТипDDR4
Поддържана памет2 цокъла DDR4 DIMM, поддържащи до 32 GB системна памет
Двуканална архитектура на паметта
Поддръжка на модули памет DDR4 2666/2400/2133 MHz
Поддръжка на ECC небуферирани модули памет DIMM 1Rx8/2Rx8
Поддръжка на не-ECC небуферирани модули памет DIMM 1Rx8/2Rx8/1Rx16
Поддръжка на профили за модули памет AMD Memory Profile (AMP)/ Extreme Memory Profile (XMP)
АудиоRealtek ALC887 HD Audio Codec
Мрежова връзкаRealtek 8118 Gigabit LAN
Слотове за периферия1 слот PCI Express 3.0 x16, работещ в режим x1
1 слот PCI Express 2.0 x1
2 слота PCI
Интерфейс за данни1 конектор M.2 (Socket 3, M key, type 2242/2260/2280 поддръжка на SATA и PCIe x2 твърдотелни дискове SSD)
4 конектора SATA 6Gb/s
Вътрешни I/O конектори1 основен 24-пинов захранващ ATX конектор
1 захранващ 8-пинов конектор ATX 12V
4 конектора SATA 6Gb/s
1 конектор M.2 Socket 3
1 конектор за вентилатора на процесора
1 конектор за вентилатор на системата
1 конектор на предния панел
1 аудио конектор на предния панел
1 конектор USB 3.1 Gen 1
1 конектор USB 2.0/1.1
1 конектор за Trusted Platform Module (TPM) (2x6 пина, само за модул GC-TPM2.0_S)
2 конектора Serial Port
1 конектор за паралелен порт
1 джъмпер Clear CMOS
Изходи на задния панел1 порт PS/2 за мишка/клавиатура
1 порт D-Sub
1 порт DVI-D
1 порт HDMI
1 сериен порт
2 порта USB 3.1 Gen 1
6 порта USB 2.0/1.1
1 порт RJ-45
3 аудио жака
Видео изходиVGA (D-Sub), DVI-D, HDMI
СокетIntel LGA 1151
Форм факторmicroATX