Видео карта GIGABYTE GeForce RTX 2060 OC 6G (rev. 2.0)

 • Графичен процесор / GPU:
  NVIDIA® GeForce RTX 2060
 • Видео памет / VRAM:
  6 GB GDDR6 1‎4000 MHz, 1‎92 бита, 3‎36 GB/s
 • Видео изходи:
  3 x DisplayPort 1.4, HDMI 2.0b
 • Изисквания към захранването:
  500 W с 8-pin конектор
 • Интерфейс:
  PCI Express 3.0 x16
 • Производител:
 • Гаранция:
  3 години
640,74 лв.
На склад Код: 9523
Безплатна доставка!

Описание

 • Разчита на мощта на GeForce RTX™ 2060
 • Вградена памет 6GB GDDR6 със 192-битов интерфейс за паметта
 • Охладителна система WINDFORCE 2X с алтернативно въртящи се вентилатори
 • 90-мм уникален блейд вентилатор
 • Защита на задната плоча
 • Тактова честота на ядрото 1755 MHz (Рефернтна карта: 1680 MHz)

ОХЛАДИТЕЛНА СИСТЕМА WINDFORCE 2X

Охладителната система WINDFORCE 2X разполага с два 90-милиметрови уникални блейд вентилатори, алтернативно въртящ се вентилатор, 2 композитни медни топлоотводни тръби с директен допир до графичния чип и функционалност на 3D активен вентилатор, като всичките те заедно осигуряват капацитет за ефективно разсейване на топлината за по-висока производителност при по-ниски температури.

ПРОМЕНЛИВО ВЪРТЕНЕ

Патентът на GIGABYTE за алтернативно въртене (“Alternate Spinning”) е единственото решение, което може да турбулентния въздушен поток от съседните вентилатори. Тъй като съседните вентилатори се въртят в една и съща посока, посоката на въздушния поток е противоположна в пространството между вентилаторите, което ще предизвика турбулентен въздушен поток и ще намали ефективността на разсейване на топлината. GIGABYTE завърта посоката на въртене на съседните вентилатори, така че посоката на въздушния поток между двата вентилатора е една и съща, а това намалява турбуленцията и увеличава налягането на въздушния поток.

УНИКАЛЕН БЛЕЙД ВЕНТИЛАТОР

Въздушният поток се разделя от перките на триъгълния вентилатор и се насочва плавно през извитата като 3D лента повърхност на самия вентилатор, като това ефективно подобрява въздушния поток.

3D АКТИВЕН ВЕНТИЛАТОР

Функцията 3D Active Fan осигурява полупасивно охлаждане, като вентилаторите остават изключени когато графичният чип е слабо натоварен или се играе по-маломощна игра. Това дава възможност на геймърите да се наслаждават на своята игра в абсолютна тишина, когато системата е слабо натоварена или в режим на изчакване.

ТОПЛООТВОДИ С ДИРЕКТЕН ДОПИР

Формата на изцяло медните топлоотводни тръби осигурява максимална повърхност за директен допир до графичния чип, подобрявайки преноса на топлина. Топлоотводната тръба покрива и модула VRAM чрез контакта с широката метална плоча, осигурявща правилно охладане.

КОМПОЗИТНИ ТОПЛООТВОДИ

Композитните топлоотводни тръби съчетават добра топлинна проводимост и фазов пренос за ефективно управление на преноса на топлина между двата твърди интерфейса, което подобрява капацитета за охлаждане.

ЕКСТРЕНМНА ИЗДРЪЖЛИВОСТ И ОВЪРКЛОКВАНЕ

Графичната карта използва схема с 4+2 захранващи фази, за да позволи на транзисторите MOSFET да работят при по-ниски температури, а схемата за защита от прегряване и разпределение на натоварването на всеки транзистор MOSFET, плюс сертифицираните за Ultra Durable бобини и кондензатори, предоставяйки превъзходна производителност и по-дълъг живот на системата.

ЗАЩИТА НА ЗАДНАТА ПЛОЧА

Задната плоча не само осигурява естетична форма, но и подобрява структурата на графичната карта, за да осигури цялостна защита.

AORUS ENGINE

Уникалният интуитивен интерфейс ви дава възможност да настроите тактовата честота, напрежението, работата на вентилатора и нужната електроенергия в реално време според изискванията на вашата игра.

Спецификация

Графичен процесор / GPU: NVIDIA® GeForce RTX 2060
GPU параметри: NVIDIA CUDA® Cores: 1920; RTX-OPS 38
Честота на графичното ядро 1‎755 MHz (Рефернтна карта: 1680 MHz)
Видео памет / VRAM: 6 GB GDDR6 1‎4000 MHz, 1‎92 бита, 3‎36 GB/s
Видео изходи: 3 x DisplayPort 1.4, HDMI 2.0b
Максимална резолюция: 7‎680x4320@60Hz
Термална мощност / Max TDP: 160 W
Изисквания към захранването: 500 W с 8-pin конектор
Интерфейс: PCI Express 3.0 x16
Размери: 226 x 122 x 41 mm
MPN: GV-N2060OC-6GD rev. 2.0
Производител: GIGABYTE
Допълнителна информация за продукта вижте на страницата на производителя