Дънна платка GIGABYTE B450 AORUS ELITE

 • Сокет:
  AMD AM4
 • Чипсет:
  AMD B450
 • Аудио:
  Realtek ALC892 Audio Codec
 • Мрежова връзка:
  Realtek 8118 Gigabit LAN
 • Форм фактор / Размери:
  ATX / 30,5 x 23,5 см
 • Производител:
 • Гаранция:
  3 години
194,86 лв.
На склад Код: 10840

Описание

Дънна платка AMD B450 AORUS с хибриден цифров захранващ модул PWM, два конектора M.2 с една термозащита Thermal Guard, RGB FUSION 2.0, геймърски LAN порт GIGABYTE с управление на пропусквателния капацитет, готова за CEC 2019.

 • Поддръжка на процесори AMD 3-о поколение Ryzen™/ 2-о поколение Ryzen™/ 1-о поколение Ryzen™/ 2-о поколение Ryzen™ с графика Radeon™ Vega / 1-о поколение Ryzen™ с графика Radeon™ Vega / Athlon™ с графика Radeon™ Vega
 • Двуканална памет Non-ECC небуферирана тип DDR4, 4 слота DIMM
 • Портове HDMI, DVI-D за няколко ,дисплея
 • Вграден екран на входно/изходните портове с дизайн Ultra Durable™
 • Два ултрабързи конектора NVMe PCIe Gen3 M.2 (x4, x2) с една термозащита Thermal Guard
 • Висококачествени аудио кондензатори и Audio Noise Guard с технологията LED Trace Path
 • RGB FUSION 2.0 със схема за многозоново LED светлинно шоу, поддържайки цифрови LED и RGB LED ленти
 • Ексклузивен геймърски LAN порт GIGABYTE 8118 с управление на пропусквателния капацитет
 • Smart Fan 5 разполага с 6 температурни датчика и 4 хибридни вентилаторни конектора с FAN STOP
 • APP Center, включително инструментите EasyTune™ и Cloud Station™
 • Готова за CEC 2019, пестите енергия само с едно кликване

ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА AMD RYZEN™ СЕРИЯ 3000

Дънните платки GIGABYTE AM4 са готови да поддържат най-новите процесори AMD Ryzen™ 3000 и са обратно съвместими с процесорите AMD Ryzen™ 2000 и 1000. С богат набор от функции в дънните платки GIGABYTE AM4 като броня Ultra Durable™ за слотовете за паметта и PCIe, интерфейси USB Type-C™ в избрани дъна, изискано качество на звука, високоскоростен Ethernet и схема за най-новия стандарт за WIFI, дънните платки GIGABYTE AM4 са перфектни за потребители, които искат да изградят най-добрите системи на базата на платформа на AMD.

Технология AMD StoreMI

Дънните платки на GIGABYTE серия 400 извличат максималния потенциал от вашия персонален компютър с технологията StoreMI на AMD. StoreMI ускорява традиционните устройства за съхранение на данни, като намалява времето за стартиране и подобрява цялостното потребителско изживяване. Този лесен за използване инструмент комбинира скоростта на твърдотелните дискове SSD с големия капацитет на твърдите дискове HDD в едно единствено устройство, като подобрява скоростта за четене и запис на диска, които достигат тези на SSD моделите, ускорява и работата с данни до невероятни нива, като по този начин преобразува ежедневното PC във високопроизводителна система.

Хибриден цифров модул PWM + транзистори Lower RDS(on) MOSFET

Дънните платки AORUS серия 400 използват хибриден цифров захранващ модул PWM + схема с транзистори Lower RDS(on) MOSFET за поддръжка на процесори от второ поколение AMD Ryzen™, като предлагат невероятна прецизност при осигуряването на електроенергия на най-енергоемките и чувствителни към енергията компоненти на дънната платка, като осигурява подобрена производителност на системата и изключителна хардуерна мащабируемост.

Два SSD диска NVMe M.2 PCIe в RAID

С помощта на два конектора M.2, достъпни в дънните платки AORUS серия 400, конфигурирането на дисков масив RAID никога не е било толкова лесно.

Ултраефикасна термозащита на GIGABYTE за M.2 (Thermal Guard)

С фокус върху издръжливостта GIGABYTE предоставя термо решение за дисковете M.2 - Thermal Guard. Решението M.2 Thermal Guard предпазва от забавяне и задръстване на дисковете M.2, тъй като помага за намаляване и разсейване на топлината, преди тя да се е превърнала в проблем.

Ексклузивен геймърски LAN порт Realtek 8118

Realtek 8118 е високопроизводителен и лесен за използване комуникационен чип за геймъри с автоматично заделяне на пропусквателен капацитет, като по този начин се гарантира най-висок мрежов приоритет за дадена игра или друго приложение. Той може да предостави на потребителите възможно най-богатата функционалност и най-бързото и безпроблемно интернет изживяване.

RGB Fusion 2.0 с поддръжка на цифрови светодиоди

В дънните платки AORUS софтуерът RGB Fusion 2.0 е още по-добър с цифрови светодиоди.* RGB Fusion 2.0 предлага на потребителите възможността да контролират вградените в техните компютри RGB и външните RGBW / цифрови LED светлинни ленти. Разполагайки вече с пълен набор от цветове и шаблони, RGB Fusion 2.0 в дънните платки AORUS сега са надградени с поддръжка на цифрови светодиоди. Чрез външните цифрови LED ленти*, в които всеки светодиод е цифрово адресируем, потребителите могат да се наслаждават на още повече шаблони, стилове и илюминации.

Геймърските дънни платки AORUS ще поддържат или 5-волтови, или 12-волтови цифрови LED светлинни ленти и до 300 LED светлини. RGB Fusion 2.0 с цифрови светодиоди се доставя с 9 нови шаблона и разнообразни настройки на скоростта на светене, очакват се и нови.

Дизайн с многозоново светлинно шоу

Сега се предлага още повече персонализиране на светодиодите, така че потребителите могат наистина да адаптират своите компютри и те да представят техния стил. Чрез цялостната поддръжка на RGB и прераработеното приложение RGB Fusion 2.0 потребителят има цялостен контрол над светодиодите, които са разположени на дънната платка.

Независимо програмируем вграден конектор за светодиодни ленти RGBW/UV

Не е достатъчно ярко? Можете да инсталирате стандартни 12-волтови светлинни ленти RGB, RGBW или RGB/UV в конектора RGBW и да контролирате техните цветове чрез софтуера RGB Fusion 2.0. Използвайки светлинна лента RGBW със специален бял светодиод потребителите ще се наслаждават на по-ярки и по-жизнени цветови нюанси.

С интегриран интуитивен потребителски интерфейс RGB Fusion 2.0 ви дава по-добро решение за персонализиране на светлинните ефекти във всички поддържани устройства. Дънни платки, графични карти, периферни продукти - можете да персонализирате вашето геймърско оборудване със свой собствен стил и да покажете своето творение чрез споделяне на профилите. В допълнение новият геймърски режим прави светлинните ефекти интерактивни при избрани игри, което ще ви донесе най-поглъщащото геймърско изживяване.

Smart Fan 5

Чрез софтуера Smart Fan 5 потребителите могат да си гарантират, че тяхното геймърско PC може да поддържа своята висока производителност и в същото време да остане хладно. Smart Fan 5 дава възможност на потребителите да разменят своите вентилаторни конектори, за да отразяват различни топлинни датчици на различни места на дънната платка. Освен това със Smart Fan 5 се въвеждат повече хибридни вентилаторни конектори, които поддържат както PWM режим, така и режим на напрежението, а по този начин дънната платка става по-съвместима с течното охлаждане.

Интелигента схема за контрол на вентилатора

Получавате тих вентилатор. С функцията Fan Stop можете да накарате който и да е вентилатор да спре напълно, когато температурата падне под предварително зададен праг. Кой вентилатор да спре на базата на показанията на даден датчик и при каква температура – всичко това може да бъде определено от вашите желания.

Хибридни вентилаторни конектори

Осигурявате си пълен контрол върху настройката за течното охлаждане! Smart Fan 5 получава с точност до секунда информация за скоростта на потока чрез хибридните вентилаторни конектори, а това ви дава абсолютна власт над вашия компютър. Изцяло хибридни вентилаторни конектори, които могат автоматично да засекат типа на охлаждащото устройство, независимо дали става дума за вентилатор или за помпа с различни режими PWM или напрежение.

Висококачествена вградена аудио схема

Предоставя висококачествена резолюция на звука и звуково разширение, създавайки най-реалистичните звукови ефекти за професионалните геймъри.

Вграден "щит" на I/O портовете

С вградения подсилен екран на входовете/ изходите конструирането на GIGABYTE Ultra Durable компютър е много по-лесно и удобно. Потребителите могат да очакват изключителна издръжливост с новия дизайн на предварително инсталиран „щит“ на I/O портовете.

Твърдителни захранващи конектори

Дънните платки AORUS серия 400 разполагат с твърдотелни захранващи конектори ATX с 24 крачета и ATX 12V с 8 крачета, предоставящи стабилно електрозахранване дори при претоварване на централния процесор.

Серните съединения във въздуха могат да проникнат в малките резистори на дънната платка, създавайки химическа промяна и причинявайки разрушаване на корпуса или „окъсяване“ на тези съпротивления. Което и да се случи, дънната платка няма да функционира. Снабдявайки резисторите с дизайн против сяра GIGABYTE дава съвсем ново значение на термина дънни платки тип Ultra Durable.

LED за диагностика - Бърз поглед към отстраняването на хардуерни повреди

Интегрираните на дъното LED диоди, контролирани от BIOS-а на системата, показват кога има повреда. Това дава възможност на потребителите бързо да диагностицират кой важен компонент (CPU/DDR/VGA/HDD) не работи коректно, така че да предприемат веднага правилното действие.

Спецификация

Сокет: AMD AM4
Чипсет: AMD B450
Процесори: Поддръжка на процесори AMD Ryzen™ 2000 / 3000, Athlon™ с графика Radeon™ Vega
Поддържана памет: 4 DIMM слота DDR4, поддържащи до 64 GB системна памет
Двуканална архитектура на паметта
Поддръжка на модули памет DDR4 DDR4 3600(O.C.) / 3400(O.C.) / 3200(O.C.)/2933(O.C.)/2667/2400/2133 MHz
Поддръжка на ECC небуферирани модули памет DIMM 1Rx8/2Rx8
Поддръжка на не-ECC небуферирани модули памет DIMM 1Rx8/2Rx8/1Rx16
Поддръжка на профили за модули памет AMD Memory Profile (AMP) / Extreme Memory Profile (XMP)
Аудио: Realtek ALC892 Audio Codec
Мрежова връзка: Realtek 8118 Gigabit LAN
Слотове за периферия: 1 x PCI Express 3.0 x16
1 x PCI Express 2.0 x16
2 x PCI Express 2.0 x1
Интерфейс за данни: 1 конектор M.2 (Socket 3, M key, type 2242/2260/2280/22110 поддръжка на SATA и PCIe 3.0 x4/x2 SSD дискове) (M2A_SOCKET)
1 конектор M.2 (Socket 3, M key, тип 2242/2260/2280 поддръжка на PCIe 3.0 x2 SSD дискове)(M2B_SOCKET)
6 конектора SATA 6Gb/s; Поддръжка на RAID 0, RAID 1 и RAID 10
Изходи на задния панел: 1 порт PS/2 за мишка/клавиатура
1 порт DVI-D
1 порт HDMI
4 порта USB 3.1 Gen 1
6 порта USB 2.0/1.1
1 порт RJ-45
6 аудио жака
Вътрешни I/O конектори: 1 основен 24-пинов захранващ ATX конектор
1 захранващ 8-пинов конектор ATX 12V
2 конектора M.2 Socket 3
6 конектора SATA 6Gb/s
1 конектор за вентилатора на процесора
3 конектора за системни вентилатори
1 разширителен конектор за CPU охладител кабел за LED лента /RGB LED лента
1 конектор за RGB (RGBW) LED лента
2 конектора за цифрови LED ленти
2 джъмпера за избор на захранване за цифровите LED ленти
1 конектор на предния панел
1 аудио конектор на предния панел
1 конектор S/PDIF Out
1 конектор USB 3.1 Gen 1
2 конектора USB 2.0/1.1
1 конектор за Trusted Platform Module (TPM) (2x10 крачета, само за модула GC-TPM2.0)
2 конектора Serial Port
1 джъмпер Clear CMOS
Операционна система: Поддръжка на Windows 7/10 64-битова
Форм фактор / Размери: ATX / 30,5 x 23,5 см
MPN: B450 AORUS ELITE
Производител: GIGABYTE
Допълнителна информация за продукта вижте на страницата на производителя