SSD Samsung 850 PRO 1 TB

  • Капацитет:
    1 TB
  • Форм фактор:
    2.5"
  • Интерфейс:
    SATA III 6.0 Gb/s
  • Скорост на трансфер / запис:
    до 550 MB/s
  • Скорост на запис:
    до 520 MB/s
  • Производител:
  • Гаранция:
    10 години
Продуктът е изчерпан и не може да бъде поръчан!
(Код: 3276)

Описание

Флаш паметта на Samsung е произведена с помощта на новаторска архитектура 3D V-NAND, която натрупва клетъчни слоеве един върху друг, вместо да се опитва да намали дължината и широчината на клетките, за да се съберат в съвременните устройства с все по-малки размери. Резултатът е по-голяма плътност и по-голяма производителност на по-малка площ и пробив в преодоляването на ограниченията на конвенционалната равнинна NAND архитектура.

Можете да повишите производителността при четене/запис при всеки капацитет, когато пожелаете, с режима RAPID. Софтуерът Magician ви дава възможността да подобрите производителността чрез обработка на данни на системно ниво, използвайки свободна компютърна памет (DRAM) като кеш, осигурявайки 1,8 пъти по-бърза производителност в режима RAPID.

С два пъти по-голяма издръжливост от предишния модел, 850 PRO ще продължи да работи, докато и вие работите. Технологията V-NAND на Samsung е създадена да обработи 300 терабайта записани (TBW), което се равнява на работен обем до четене / запис на 40 ГБ за 10-годишен период. Освен това е с водещата в отрасъла десетгодишна ограничена гаранция.

Ефикасните компоненти за управление на захранването в 850 PRO ви позволява да работите по-дълго и по-продуктивно. 850 PRO може да се похвали с най-ниската консумация на енергия от всички SSD дискове, тъй като работи на максимално натоварване и изразходва по-малко енергия, докато поддържа водеща в отрасъла производителност. 850 PRO поддържа напълно режима на сън на Ultrabook™, консумирайки само 2 миливата енергия. Освен това кеш паметта LPDDR2 осигурява по-висока производителност, въпреки че консумира с 30% по-малко енергия при активност и 93% по-малко енергия при покой, отколкото стандартната памет DDR2 или DDR3.

Технологията SED на 850 PRO включва AES-256-битова хардуерна машина за пълно криптиране на диска, която защитава данните ви без обичайните спадове на производителността и отговаря на стандартите TCG™ Opal v2.0, защитавайки PSID, и е съвместима с протокола Microsoft® eDrive IEEE® 1667.

За разлика от повечето производители Samsung проектира всички компоненти на SSD дисковете си самостоятелно, което позволява пълна автоматизация. Резултатът е подобрена производителност, по-ниска консумация на енергия с до 1 ГБ кеш памет LPDDR2 DRAM и подобрена енергийна ефективност с 3-ядрения контролер MEX.

Спецификация

Капацитет: 1 TB
Форм фактор: 2.5"
Интерфейс: SATA III 6.0 Gb/s
NAND Flash: 3D V-NAND
Скорост на трансфер / запис: до 550 MB/s
Max 4K QD32 random read / write: до 100K IOPS
Max 4K QD32 random write: до 90K IOPS
Скорост на запис: до 520 MB/s
MPN: MZ-7KE1T0BW
EAN: 8806086264679
Производител: Samsung