Видео карта GIGABYTE AORUS GeForce RTX 2080 8G

  • Графичен процесор / GPU:
    NVIDIA® GeForce RTX 2080
  • Видео памет / VRAM:
    8 GB
  • Видео изходи:
    HDMI, DisplayPort, USB-C / Thunderbolt 3
  • Изисквания към захранването:
    650 W с 2 x 8-pin конектори
  • Интерфейс:
    PCI Express
  • Производител:
Продуктът е изчерпан и не може да бъде поръчан!
(Код: 8055)

Описание

  • Разчита на мощта на GeForce RTX™ 2080
  • Интегрирана памет 8GB GDDR6 с 256-битов интерфейс за паметта
  • Охладителна система WINDFORCE Stack с 3 броя 100 мм вентилатор
  • Преоткриване на RGB светлините
  • 7 видео извода
  • Метална задна плоча
  • Създадена за екстремно овърклокване с 12+2 захранващи фази

AORUS предоставя цялостно охладително решение на всички ключови компоненти на графичната карта. Грижим се не само за графичния чип GPU, но и за VRAM и MOSFET, за да гарантираме стабилна работа при овърклокване и по-дълъг живот. Охладителната система WINDFORCE STACK 3x 100mm е най-иновативната охладителна система, която предоставя най-ефективната топлинна работа на графичната карта.

Преоткритата технология за RGB осветление премахва традиционните ограничения пред осветлението. Тя може да създаде разнообразни невероятни светлинни ефекти, за да задоволи визуалната наслада на всеки геймър.

AORUS предоставя общо 7 видео изхода в сравнение с референтната карта, която има 5 видео извода. Допълнителните 2 порта HDMI дават възможност на потребителите да получат по-голяма гъвкавост, когато свързват дисплея. Можете да избирате 3xHDMI + 1xDP + 1xUSB-C или 3xDP + 1xHDMI + 1xUSB-C за вашите монитори, без да се нуждаете от никакви адаптери.

Соколът използват своите мощни криле, за да се стрелне в небето и да залови плячката си. AORUS Core се вдъхновява от аеродинамичните крила на сокола, включително многопластов дизайн, който е с крилообразни контури и наподобява издигането на сокола във висините и „гмуркането“ му в небето. С гладка и метална броня AORUS Core символизира напредъка в технологията чрез своя футуристичен стил.

Графиката AORUS е специализирана да предложи перфектното качество. Превъзходна електрическа схема с материали от най-висок клас не само предоставят максимална производителност на графичния чип, но и поддържат стабилна и дълготрайна работа.

GeForce RTX™ 2080 с памет 8G и пропусквателен капацитет на паметта 448 GB/s разполага с 2944 ядра CUDA® и стотици ядра Tensor, работещи паралелно. Това е най-подходящата „входна точка" за онези, които разработват технология за изкуствен интелект (A.I.). Тя не само предлага големи предимства по отношение на цена/ползи, но и ви спестява време чрез увеличената ефективност и пропусквателна способност.

Тактовите честоти, напрежението, работата на вентилатора, нивото на електроенергия могат да бъдат наблюдавани и настройвани в реално време според вашите предпочитания чрез този интуитивен интерфейс.

Спецификация

Графичен процесор / GPU: NVIDIA® GeForce RTX 2080
GPU параметри: NVIDIA CUDA® Cores: 2944
RTX-OPS: 62

Честота на графичното ядро 1845 MHz
Честота на паметта 14000 MHz
Пропусквателна способност на паметта (GB/sec) 448 GB/s
Ширина на шината към паметта 256 бита
Видео памет / VRAM: 8 GB
Видео изходи: HDMI, DisplayPort, USB-C / Thunderbolt 3
Максимална резолюция: GDDR6
Термална мощност / Max TDP: 225 W
Изисквания към захранването: 650 W с 2 x 8-pin конектори
Интерфейс: PCI Express
Размери: 290 x 134 x 60 mm
MPN: GV-N2080AORUS-8GC
EAN: 4719331303648
Производител: GIGABYTE