Дънна платка GIGABYTE H310M H 2.0

  • Сокет:
    Intel LGA 1151
  • Чипсет:
    Intel H310
  • Аудио:
    Realtek ALC887 HD Audio Codec
  • Мрежова връзка:
    Realtek Gigabit LAN
  • Форм фактор / Размери:
    microATX
  • Производител:
  • Гаранция:
    3 години
Продуктът е изчерпан и не може да бъде поръчан!
(Код: 8782)

Описание

Дънна платка Intel H310 Ultra Durable с геймърски LAN порт GIGABYTE 8118, антисерен резистор, Smart Fan5, готова за CEC 2019.

  • Поддръжка на процесори 8-о поколение Intel® Core™
  • Двуканална памет Non-ECC DDR4 небуферирана
  • Готова за CEC 2019, пестите енергия само с едно кликване
  • 8-канално HD аудио с висококачествени аудио кондензатори
  • Ексклузивен геймърски LAN порт GIGABYTE 8118 с управление на пропусквателния капацитет
  • Съвсем ново приложение GIGABYTE™ APP Center, лесно и просто за ползване
  • Smart Fan 5 предоставя няколко температурни датчика и хибридни вентилаторни конектори с функцията FAN STOP
  • Антисерна схема на резисторите

Ексклузивен геймърски LAN порт Realtek 8118

Realtek 8118 е високопроизводителен и лесен за използване комуникационен чип за геймъри с автоматично заделяне на пропусквателен капацитет, като по този начин се гарантира най-висок мрежов приоритет за дадена игра или друго приложение. Той може да предостави на потребителите възможно най-богатата функционалност и най-бързото и безпроблемно интернет изживяване.

Хибридни вентилаторни конектори

Осигурявате си пълен контрол върху настройката за течното охлаждане! Smart Fan 5 получава с точност до секунда информация за скоростта на потока чрез хибридните вентилаторни конектори, а това ви дава абсолютна власт над вашия компютър.

Изцяло хибридните вентилаторни конектори могат автоматично да разпознаят типа на охлаждащото устройство - дали е вентилатор или помпа с различен режим на захранването PWM или на напрежението.

Аудио кондензатори от висок клас

Дънните платки GIGABYTE използват аудио кондензатори от висок клас. Тези висококачествени кондензатори, които помагат за предоставяне на звук с HD качество и голяма прецизност, осигурявайки на геймърите възможно най-реалистичните звукови ефекти.

Дънните платки на GIGABYTE разполагат с функция за намаляване на шумовете в аудиото (Audio Noise Guard), която на практика разделя чувствителните аналогови аудио компоненти на дънната платка от потенциално зашумяване именно на ниво дъно.


Серните съединения във въздуха могат да проникнат в малките резистори на дънната платка, създавайки химическа промяна и причинявайки разрушаване на корпуса или „окъсяване“ на тези съпротивления. Което и да се случи, дънната платка няма да функционира. Снабдявайки резисторите с дизайн против сяра GIGABYTE дава съвсем ново значение на термина дънни платки тип Ultra Durable.

Водеща в индустрията защита срещу пренапрежение

Дънните платки на GIGABYTE разполагат със специална интегрална схема срещу пренапрежение, която предпазва вашата дънна платка и вашия компютър от всяко нарастване на напрежението. По този начин компанията гарантира, че вашият компютър е оборудван така, че да се справи с потенциално всяко нерегулярно или непостоянно електроснабдяване.

Влагозащитеност с Glass Fabric PCB

Няма нищо по-вредно за дълготрайната работа на вашия компютър от влагата, а на повечето места по света потребителите се сблъскват с висока влажност на въздуха през цялата година. Дънните платки на GIGABYTE от серия 9 са проектирани да гарантират, че влагата никога няма да е проблем, разчитайки на нова технология Glass Fabric PCB, която отблъсква влагата, причинена от изпарения. Технологията Glass Fabric PCB ползва нов PCB материал, който намалява обема на пространството между тъканта на фибро стъклото. Това затруднява проникването на влага в сравнение с традиционните дънни платки. По този начин се постига много по-добра защита от късо съединение и повреда на системата, причинена от влага и изпарения.

Схема с високотемпературна защита чрез Lower RDS(on) MOSFET транзистори

Дънните платки на GIGABYTE използват транзистори Low RDS(on) MOSFET, които намаляват енергийните загуби чрез разсейване на ненужната остатъчна топлина. Това води до осезаемо спестяване на енергия, което е от ползва както за крайните потребители, така и за околната среда, без да повлияе върху производителността на системата.

Готова за CEC 2019

Изискване на CEC: Енергийното потребление на компютъра трябва да е под определено ниво, когато той е изключен, в режим на изчакване или в спящ режим. Чрез изключително енергийно ефективни хардуерни компоненти и фино настроена BIOS система дънните платки на GIGABYTE могат да постигнат по-ниска консумация на енергия в режим на изчакване и са напълно съвместими с новото изискване за енергийно потребление CEC 2019 (Енергийна комисия на Калифорния)

4K Ultra HD поддръжка

Резолюция 4K е новият технологичен важен етап при предоставянето на съдържание с висока резолюция, използвайки около 4000 точки по хоризонталната ос, или над четири пъти повече от днешната плътност на пикселите при стандартната HD резолюция. Дънните платки на GIGABYTE предоставят вградена 4K поддръжка чрез интегрираната Intel® HD Graphics през HDMI конектор. 

HDMI™ - Следващо поколение мултимедиен интерфейс

HDMI™ се характеризира с до 5Gb/s скорост на преноса на видео и 8-канално висококачествен аудио сигнал през един-единствен кабел. Чрез възможността за предаване на некомпресирано цифрово видео и аудио HDMI осигурява чисто рендериране на цифрово съдържание до 1080p без загуба на качество, свързана с аналоговите интерфейси и тяхното цифрово-аналогово преобразуване. Освен това HDMI™ е съвместим с технологията за защита на цифровото съдържание HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection), което позволява възпроизвеждане на Blu-ray/ HD DVD и друго защитено съдържание.

Спецификация

Сокет: Intel LGA 1151
Чипсет: Intel H310
Процесори: Поддръжка на процесори от 8-о поколение Intel® Core™ i7 / процесори Intel® Core™ i5 / процесори Intel® Core™ i3 / процесори Intel® Pentium® / процесори Intel® Celeron® в пакет LGA1151
Поддържана памет: 2 цокъла DDR4 DIMM, поддържащи до 32 GB системна памет
Двуканална архитектура на паметта
Поддръжка на ECC небуферирани модули памет DIMM 1Rx8/2Rx8
Поддръжка на не-ECC небуферирани модули памет DIMM 1Rx8/2Rx8/1Rx16
Поддръжка на модули памет DDR4 2666/2400/2133 MHz
Поддръжка на профили за модули памет AMD Memory Profile (AMP)/ Extreme Memory Profile (XMP)
Аудио: Realtek ALC887 HD Audio Codec
Мрежова връзка: Realtek Gigabit LAN
Слотове за периферия: 1 x PCI Express 3.0 x16
2 x PCI Express 2.0 x1
Интерфейс за данни: 4 x SATA3 6.0 Gb/s
Изходи на задния панел: 1 порт PS/2 за мишка/клавиатура
1 порт D-Sub
1 порт HDMI
2 порта USB 3.1 Gen 1
6 порта USB 2.0/1.1
1 порт RJ-45
3 аудио жака
Вътрешни I/O конектори: 1 главен захранващ 24-пинов конектор ATX
1 четирипинов захранващ конектор ATX 12V
4 конектора SATA 6Gb/s
1 конектор за вентилатора на процесора
1 конектор за вентилатор на системата
1 конектор на предния панел
1 аудио конектор на предния панел
1 конектор USB 3.1 Gen 1
1 конектор USB 2.0/1.1
1 конектор за Trusted Platform Module (TPM) (2x6 пина, само за модул GC-TPM2.0_S)
1 джъмпер Clear CMOS
Форм фактор / Размери: microATX
MPN: H310M H 2.0
EAN: 4719331803797
Производител: GIGABYTE