Видео карта GIGABYTE GeForce RTX 3080 GAMING OC 10G (rev. 2.0)

  • Графичен процесор / GPU:
    NVIDIA® GeForce RTX™ 3080
  • Видео памет / VRAM:
    10 GB GDDR6X 3‎20-bit (7‎60 GB/s)
  • Видео изходи:
    3 x DisplayPort 1.4a, 2 x HDMI 2.1
  • Изисквания към захранването:
    750 W с 2 x 8-pin конектори
  • Интерфейс:
    PCI Express 4.0 x16
  • Производител:
  • Гаранция:
    3 години
Продуктът е изчерпан и не може да бъде поръчан!
(Код: 24852)

Описание

  • Стриймващи мултипроцесори NVIDIA Ampere
  • 2-о поколение RT ядра
  • 3-о поколение ядра Tensor
  • Разчита на мощта на GeForce RTX™ 3080
  • Интегрирана памет 10GB GDDR6X с 320-битов интерфейс към паметта
  • Охладителна система WINDFORCE 3X с алтернативно въртящи се вентилатори
  • RGB Fusion 2.0
  • Защитена метална задна плоча
  • 4 години гаранция (изисква се онлайн регистрация)
  • Версия LHR (Lite Hash Rate)


WINDFORCE 3X ОХЛАДИТЕЛНА СИСТЕМА

Охладителната система WINDFORCE 3X разполага с 2 броя 90-милиметрови и един 80-милиметров уникални блейд вентилатори, с алтернативно въртене, 7 композитни медни топлоотводни тръби, голяма медна плоча с директен допир до GPU чипа, 3D активен вентилатор и екран за охлаждането, като всички те съвместно предоставят високоефективно разсейване на топлината.

ПРОМЕНЛИВО ВЪРТЕНЕ

Алтернативното въртене намалява турбуленцията от съседните вентилатори и повишава въздушното налягане.

ПЛАВЕН ВЪЗДУШЕН ПОТОК

GIGABYTE осигурява завъртане на съседните вентилатори в противоположни посоки, така че посоката на въздушния поток между двата вентилатора остава една и съща, а това намалява турбуленцията и подобрява налягането на въздушния поток.

3D АКТИВЕН ВЕНТИЛАТОР

Функцията 3D активен вентилатор осигурява полупасивно охлаждане и вентилаторите ще останат изключени, когато графичният процесор не е натоварен много или при маломощна игра.

УНИКАЛЕН БЛЕЙД ВЕНТИЛАТОР

Въздушният поток се разделя от триъгълния ръб на перката и се насочва плавно през извитата в 3D лента повърхност на вентилатора.

ГРАФЕНОВА НАНО СМАЗКА

Графеновата нано смазка може да удължи живота на барабанния лагер на вентилатора 2,1 пъти, като го доближава до живота на двойния сачмен лагер, а освен това работи по-тихо.

ЕКРАН ЗА ОХЛАЖДАНЕТО

Разширеният дизайн на радиатора позволява на въздушния поток да преминава през него, предоставяйки по-добро разсейване на топлината.

ШИРОКА МЕДНА ПЛОЧА & ТОПЛООТВОДНА ТРЪБА

Чрез директния контакт до графичния чип и VRAM модула широката медна плоча комбинира композитни топлоотводни тръби за ефективен пренос на топлината, генерирана от вътрешните ядра към радиатора.

RGB FUSION 2.0

Чрез наличните 16,7 милиона персонализирани цветови възможности и многобройни светлинни ефекти вие можете да изберете светлинните ефекти или да ги синхронизирате с други AORUS устройства.

Защитена метална задна плоча

Металната задна плоча не само предоставя естетична форма, но и подобрява структурата на графичната карта, осигурявайки цялостна защита.

Двойна BIOS

Тихият режим ще предостави по-спокойно изживяване. Превключване в този режим изисква рестартиране, за да се задейства. По подразбиране режимът е OC.

Екстремна издръжливост и овърклокване

Графичната карта използва захранваща схема с 13 + 4 фази, за да позволи на транзисторите MOSFET да работят при по-ниска температура, както и схема за защита от прегряване и балансиране на натоварването за всеки транзистор MOSFET, плюс сертифицирани за Ultra Durable бобини и кондензатори, за да осигури отлична производителност и по-дълга живот на системата. (Референтната карта е 13+3 захранващи фази)

Удобен за потребителя дизайн на печатната платка

Напълно автоматизираният производствен процес гарантира най-високо качество на печатните платки и премахва острите издатини на запоените конектори, които се виждат при конвенционалната повърхност на печатните платки. Този приятелски дизайн предпазва ръцете ви от порязване или повредени по невнимание компоненти, когато създавате своята система.

ГАРАНЦИЯ 4 ГОДИНИ

Искаме да се възползвате от най-доброто обслужване, което някога сте виждали. Ето защо освен стандартната ни 3-годишна гаранция бихме искали да ви предложим още една година безплатна защита на вашата графична карта. Можете да се насладите на 4-годишна гаранция, като се регистрирате в уеб сайта на GIGABYTE в рамките на 30 дни от покупката.

Спецификация

Графичен процесор / GPU: NVIDIA® GeForce RTX™ 3080
GPU параметри: NVIDIA CUDA® Cores: 8‎‎704; Честота на графичното ядро 1‎800 MHz (Референтна карта: 1710 MHz)
Видео памет / VRAM: 10 GB GDDR6X 3‎20-bit (7‎60 GB/s)
Видео изходи: 3 x DisplayPort 1.4a, 2 x HDMI 2.1
Максимална резолюция: 7‎680x4320@60Hz
Термална мощност / Max TDP: 320 W
Изисквания към захранването: 750 W с 2 x 8-pin конектори
Интерфейс: PCI Express 4.0 x16
Размери: 320 x 129 x 55 mm
MPN: GV-N3080GAMING OC-10GD
Производител: GIGABYTE