Видео карта GIGABYTE GeForce GTX 1660 SUPER GAMING OC 6G

  • Графичен процесор / GPU:
    GeForce® GTX 1660 SUPER™
  • Видео памет / VRAM:
    6 GB GDDR6 14000 MHz,192 бита, 336 GB/s
  • Видео изходи:
    3 x DisplayPort 1.4a, HDMI 2.0b (2)
  • Изисквания към захранването:
    450 W с 8-Pin конектор
  • Интерфейс:
    PCI Express 3.0 x16
  • Производител:
  • Гаранция:
    3 години
Продуктът е изчерпан и не може да бъде поръчан!
(Код: 10664)

Описание

  • Разчита на мощта на GeForce® GTX 1660 SUPER™
  • Вградена памет 6GB GDDR6 със 192-битов интерфейс за паметта
  • Охладителна система WINDFORCE 3X с алтернативно въртящи се вентилатори
  • RGB Fusion 2.0 – 16,7 млн. цвята, синхронизирани с други устройства AORUS
  • Защита на задната плоча
  • Тактова честота на ядрото 1860 MHz (Рефернтна карта: 1785 MHz)

3X ОХЛАДИТЕЛНА СИСТЕМА WINDFORCE

Охладителната система WINDFORCE 3X разполага с 3 броя 80-милиметрови уникални блейд вентилатори, алтернативно въртящ се вентилатор, 3 композитни медни топлоотводни тръби, топлоотводна тръба с директен допир и функционалност 3D активен вентилатор, като всички те заедно осигуряват ефективен капацитет за разсейване на топлината за постигане на поп-висока производителност при по-ниски температури.

ПРОМЕНЛИВО ВЪРТЕНЕ

GIGABYTE „Алтернативно въртене“ е единственото решение, което може да реши проблема с турбулентния въздушен поток от трите вентилатора. Най-големият проблем при употребата на 3 вентилатора е турбулентността. Тъй като вентилаторите се въртят в една и съща посока, посоката на въздушния поток е обратна между вентилаторите, което води до турбулентен въздушен поток и това намалява ефективността на разсейването на топлината. GIGABYTE завърта средния вентилатор в обратна посока, така че посоката на въздушния поток между двата вентилатора е една и съща, което намалява турбулентността и подобрява налягането на въздушния поток.

УНИКАЛЕН БЛЕЙД ВЕНТИЛАТОР

Въздушният поток се разделя от перките на триъгълния вентилатор и се насочва плавно през извитата като 3D лента повърхност на самия вентилатор, като това ефективно подобрява въздушния поток.

3D АКТИВЕН ВЕНТИЛАТОР

Функцията 3D Active Fan осигурява полупасивно охлаждане, като вентилаторите остават изключени когато графичният чип е слабо натоварен или се играе по-маломощна игра. Това дава възможност на геймърите да се наслаждават на своята игра в абсолютна тишина, когато системата е слабо натоварена или в режим на изчакване.

ТОПЛООТВОДНИ ТРЪБИ С ДИРЕКТЕН ДОПИР ДО GPU

Формата на изцяло медните топлоотводни тръби осигурява максимална повърхност за директен допир до графичния чип, подобрявайки преноса на топлина. Топлоотводната тръба покрива и модула VRAM чрез контакта с широката метална плоча, осигурявща правилно охладане.

КОМПОЗИТНИ ТОПЛООТВОДИ

Композитните топлоотводни тръби комбинират термо проводимост и фазово отместване за ефективно управление на преноса на топлина между двата твърди интерфейса, увеличавайки охладителния капацитет.

RGB FUSION 2.0

Чрез наличните 16,7 милиона персонализирани цветови възможности и многобройни светлинни ефекти вие можете да изберете светлинните ефекти или да ги синхронизирате с други AORUS устройства.

ЕКСТРЕНМНА ИЗДРЪЖЛИВОСТ И ОВЪРКЛОКВАНЕ

Графичната карта използва 6+2 захранващи фази, която да позволи на транзисторите MOSFET да работят при по-ниски температури, а схемата за защита срещу прегряване и разпределеното натоварване на всеки транзистор MOSFET плюс сертифицираните за Ultra Durable бобини и кондензатори предоставят изключителна производителност и по-дълъг експлоатационен живот. (Референтната карта е с 3+1 захранващи фази)

ЗАЩИТА НА ЗАДНАТА ПЛОЧА

Задната плоча не само осигурява естетична форма, но и подобрява структурата на графичната карта, за да осигури цялостна защита.

AORUS ENGINE

Уникалният интуитивен интерфейс ви дава възможност да настроите тактовата честота, напрежението, работата на вентилатора и нужната електроенергия в реално време според изискванията на вашата игра.

Спецификация

Графичен процесор / GPU: GeForce® GTX 1660 SUPER™
GPU параметри: NVIDIA CUDA® Cores: 1408
Честота на графичното ядро 1860 MHz (Рефернтна карта: 1785 MHz)
Видео памет / VRAM: 6 GB GDDR6 14000 MHz,192 бита, 336 GB/s
Видео изходи: 3 x DisplayPort 1.4a, HDMI 2.0b (2)
Максимална резолюция: 7680x4320@60Hz
Термална мощност / Max TDP: 125 W
Изисквания към захранването: 450 W с 8-Pin конектор
Интерфейс: PCI Express 3.0 x16
Размери: 280 x 116 x 40 mm
MPN: GV-N166SGAMING OC-6GD
EAN: 4719331305932
Производител: GIGABYTE