Видео карта GIGABYTE GeForce RTX 2080 SUPER WINDFORCE OC 8G

  • Графичен процесор / GPU:
    NVIDIA® GeForce® RTX 2080 SUPER™
  • Видео памет / VRAM:
    8 GB GDDR6 15500 MHz / 256 бита (496 GB/s)
  • Видео изходи:
    3 x DisplayPort 1.4, 1 x HDMI 2.0b
  • Изисквания към захранването:
    650 W с 8-pin + 6-pin конектори
  • Интерфейс:
    PCI Express 3.0 x16
  • Производител:
  • Гаранция:
    3 години
Продуктът е изчерпан и не може да бъде поръчан!
(Код: 18453)

Описание

  • Разчита на мощта на GeForce® RTX 2080 SUPER™
  • Интегрирана памет 8GB GDDR6 с 256-битов интерфейс за паметта
  • Охладителна система WINDFORCE 3X с алтернативно въртящи се вентилатори
  • Екстренмна издръжливост и овърклокване
  • Защитена метална задна плоча
  • Тактова честота на ядрото 1830 MHz (Рефернтна карта: 1815 MHz)


3X ОХЛАДИТЕЛНА СИСТЕМА WINDFORCE

Охладителна система WINDFORCE 3X разполага с 3 броя уникални блейд вентилатора по 82 мм, алтернативно въртящ се вентилатор, 5 композитни медни топло-отводни тръби, топло-отводна тръба с директен допир и функционалност на 3D активен вентилатор, като всички те заедно предоставя ефективен капацитет за разсейване на топлината за по-висока производителност при по-ниски температури.

ПРОМЕНЛИВО ВЪРТЕНЕ

GIGABYTE „Алтернативно въртене“ е единственото решение, което може да реши проблема с турбулентния въздушен поток от трите вентилатора. Най-големият проблем при употребата на 3 вентилатора е турбулентността. Тъй като вентилаторите се въртят в една и съща посока, посоката на въздушния поток е обратна между вентилаторите, което води до турбулентен въздушен поток и това намалява ефективността на разсейването на топлината. GIGABYTE завърта средния вентилатор в обратна посока, така че посоката на въздушния поток между двата вентилатора е една и съща, което намалява турбулентността и подобрява налягането на въздушния поток.

УНИКАЛЕН БЛЕЙД ВЕНТИЛАТОР

Въздушният поток се разделя от перките на триъгълния вентилатор и се насочва плавно през извитата като 3D лента повърхност на самия вентилатор, като това ефективно подобрява въздушния поток.

3D АКТИВЕН ВЕНТИЛАТОР

Функцията 3D Active Fan осигурява полупасивно охлаждане, като вентилаторите остават изключени когато графичният чип е слабо натоварен или се играе по-маломощна игра. Това дава възможност на геймърите да се наслаждават на своята игра в абсолютна тишина, когато системата е слабо натоварена или в режим на изчакване.

ТОПЛООТВОДИ С ДИРЕКТЕН ДОПИР

Формата на медната топло-отводна тръба предоставя максимална повърхност за директен допир до графичния чип, което подобрява преноса на топлина. Топлоотводната тръба покрива и VRAM зоната чрез контакт с широката метална плоча, което осигурява правилно охлаждане.

КОМПОЗИТНИ ТОПЛООТВОДИ

Композитните топлоотводни тръби съчетават добра топлинна проводимост и фазов пренос за ефективно управление на преноса на топлина между двата твърди интерфейса, което подобрява капацитета за охлаждане.

ЕКСТРЕНМНА ИЗДРЪЖЛИВОСТ И ОВЪРКЛОКВАНЕ

Графичната карта използва по-добра схема със захранващи фази, която позволява на транзисторите MOSFET да работят при по-ниска температура, както и схема за защита от пренапрежение и разпределение на натоварването на всеки транзистор MOSFET, плюс сертифицирани за Ultra Durable бобини и кондензатори, като всички те предоставят отлична производителност и по-дълъг живот на системата.

ИНДИКАТОРИ ЗА ЗАХРАНВАНЕ

Смарт LED индикаторите за захранване предупреждават играча, когато има аномалия при предоставяната на PCI-E електроенергия.

ЗАЩИТЕНА МЕТАЛНА ЗАДНА ПЛОЧА

Металната задна плоча не само предоставя естетична форма, но и подобрява структурата на графичната карта, осигурявайки цялостна защита.

ПОДДРЪЖКА НА NVIDIA NVLink

Поддръжката на технологията NVIDIA NVLink (NVIDIA SLI), която съчетава 2 идентични графични чипа с GeForce RTX™ NVLink Bridge, осигурява уникално изживяване при 4К игри или игри с виртуална реалност. Можете да настроите и светлинните ефекти на моста с помощта на инструмента AORUS Engine.

AORUS ENGINE

Уникалният интуитивен интерфейс ви дава възможност да настроите тактовата честота, напрежението, работата на вентилатора и нужната електроенергия в реално време според изискванията на вашата игра.

Спецификация

Графичен процесор / GPU: NVIDIA® GeForce® RTX 2080 SUPER™
GPU параметри: NVIDIA CUDA® Cores: 3072 / RTX-OPS 64 / Честота на графичното ядро 1830 MHz (Рефернтна карта: 1815 MHz)
Видео памет / VRAM: 8 GB GDDR6 15500 MHz / 256 бита (496 GB/s)
Видео изходи: 3 x DisplayPort 1.4, 1 x HDMI 2.0b
Максимална резолюция: 7680x4320@60Hz
Термална мощност / Max TDP: 250 W
Изисквания към захранването: 650 W с 8-pin + 6-pin конектори
Интерфейс: PCI Express 3.0 x16
Размери: 286 x 114 x 50 mm
MPN: GV-N208SWF3OC-8GD
Производител: GIGABYTE