Дънна платка GIGABYTE B550 AORUS MASTER

  • Сокет:
    AMD AM4
  • Чипсет:
    AMD B550
  • Аудио:
    Realtek ALC1220-VB Audio Codec
  • Мрежова връзка:
    Realtek 2.5Gb LAN / Intel® Wi-Fi 6 AX200 + Bluetooth 5.0
  • Форм фактор / Размери:
    ATX / 30,5 x 24,4 см
  • Производител:
  • Гаранция:
    3 години
Продуктът е изчерпан и не може да бъде поръчан!
(Код: 22514)

Описание

Дънна платка AMD B550 AORUS с директни 16 фази от цифров VRM, радиатор Fins-Array, топлоотводна тръба с директен допир, термо основна плоча, три конектора PCIe 4.0 x4 M.2 с директна връзка с процесора, Intel® WiFi 6 802.11ax, 2.5GbE LAN, RGB FUSION 2.0, Q-Flash Plus.

  • Поддръжка на процесори от 3-о поколение AMD Ryzen™
  • Двуканална ECC/ Non-ECC небуферирана памет DDR4, 4 слота DIMM
  • Директни 16 фази от цифрово VRM решение със 70A Power Stage
  • Модерна термо схема с радиатор Fins-Array, топлоотводна тръба с директен допир и термо основна плоча
  • Слот Ultra Durable™ готов за PCIe 4.0, режим x16
  • Три улрабързи конектора NVMe PCIe 4.0/3.0 x4 M.2 с термозащита Thermal Guard
  • Вграден на дъното модул Intel® WiFi 6 802.11ax 2T2R и BT5 с антена AORUS
  • AMP-UP аудио с кодек ALC1220-VB и кондензатори WIMA за заден изход със 120dB SNR
  • Светкавично бърз LAN чип 2.5GbE с управление на пропусквателната способност
  • USB 3.2 Gen2 Type-C™ и поддръжка на HDMI
  • RGB FUSION 2.0 поддържа адресируеми LED и RGB LED ленти
  • Smart Fan 5 разполага с многобройни температурни датчици, хибридни вентилаторни конектори с FAN STOP и засичане на шум
  • Q-Flash Plus обновява BIOS-а без да е инсталира процесор, памет и графична карта
  • Предварително инсталирано екраниране на IO портовете за лесна и бърза инсталация


В тъмната беззвездна нощ соколът всява страх в сърцето на своята плячка. Дори с минимална видимост, соколът намира прецизно своята плячка и търпеливо очаква перфектния момент, за да връхлети и да я убие. С лазерния си остър поглед соколът доминира в тъмнината на нощта по същия начин, по който осветлението AORUS Core осветява огромната екосистема AORUS.


НАЙ-МОЩНАТА ЗАХРАНВАЩА СХЕМА

За да поддържат напълно 3-ото поколение процесори AMD Ryzen™, дънните платки B550 са оборудвани с най-доброто захранващо решение, разполагащо с наистина директни цифрови многобройни фази. След безбройни експерименти и тестове, GIGABYTE представя непобедимите дънни платки B550 на ентусиастите. Без компромиси и никога не спира да постига по-високи цели.

НЕСРАВНИМА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ

GIGABYTE осъзнава, че потребителят никога няма да спре да търси по-добра изчислителна производителност. Ние се грижим за нея и я внедряваме в продуктите си. Защитеното и оптимизирано проследяване на паметта повишава производителността. Необходими са по-бързо четене и запис, за да спестите време и да подобрите ефективността. Ние предлагаме изобилие от M.2 дискове за съхранение с термозащита, за да се гарантира непотиснати операции при четене и запис. Освен това внедряването на готови за PCIe 4.0 компоненти улесняват надграждането на дънните платки B550.

AORUS предлага тествана и проверена платформа, която осигурява безпроблемна съвместимост с профили на паметта до 5400MHz и по-висока честота. Всички потребители, които искат да постигнат тази подобрена производителност, трябва да се уверят, че техният модул памет е съвместим с XMP и че функцията XMP е задействана и разрешена в тяхната дънна платка AORUS.

Екстремна производителност с твърдотелни SSD дискове PCIe 4.0 x4 NVMe PCIe

Дънните платки B550 AORUS предлагат най-добрата в индустрията съвместимост по отношение на NVMe дисковете за съхранение за потребители, които искат голям капацитет и търсят най-добрата производителност. Уникалната схема AORUS може да бъде конфигурирана в RAID за постигане на скорости при запис до 12490 MB/s (при последователно четене), което превръща AORUS в очевидния избор за най-мощния компютър.

УСЪВЪРШЕНСТВАНО ТЕРМО РЕШЕНИЕ

Непотиснатата производителност се гарантира от усъвършенстваното топлинно решение, което включва радиатор Fins-Array, топлоотводна тръба с директен допир, термозащита Thermal Guard и термо основна плоча. Дънните платки B550 осигуряват хладна работа транзисторите MOSFET и на дисковте M.2 SSD, дори при пълно натоварване. Това осигурява по-ниски температури на ентусиасти, овърклокьори и професионални геймъри.

Ултраефикасна термозащита на GIGABYTE за M.2 (Thermal Guard)

Наблягайки върху издръжливостта, GIGABYTE предоставя термо решение за SSD дискове тип M.2. Термозащитата M.2 Thermal Guard предпазва от забавяния и задръствания високоскоростните твърдотелни дискове M.2 SSD, тъй като помага за разсейване на топлината им преди тя да се е превърнала в проблем.


СВЪРЗАНОСТ ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ

Продукт от висок клас трябва да бъде подготвен за бъдещето, така че вашата система да остане актуализирана с най-новата технология. Дънните платки B550 предоставят мрежова свързаност, дискове за съхранение и WIFI свързаност от ново поколение, за сте винаги подготвени.

Вграден LAN чип 2.5GbE - 2 пъти по-бърз отпреди

Внедряването на 2.5G LAN чип предоставя до 2.5 GbE мрежова свързаност, с поне два пъти по-високи скорости на преноса в сравнение с масовите 1GbE мрежи. Това е перфектното оборудвана за геймъри и любители на стрийминг услуги за постигане на максимално добро и безпроблемно онлайн изживяване. Тя е обратно съвместима с мултигигабитов (10/100/1000/2500Mbps) RJ-45 Ethernet.

Нов модул Intel® WiFi 6 802.11ax + BT 5

Безжичното решение на Intel поддържа 802.11ax, като дава възможност за гигабитова безжична производителност, предоставяйки плавно поточно видео, по-добро геймърско изживяване, по-малко прекъснати връзки и скорости до 2.4Gbps. Освен това Bluetooth 5 предоставя 4 пъти по-голям обхват спрямо BT 4.2 и много по-бърз пренос.

Връзка с бъдещето - USB Type-C™

Вграденият USB 3.2 Gen2 на AMD предоставя портове USB 3.2 Gen2 със скорости до 10Gbps. С два пъти по-голяма пропусквателна способност от предишното поколение, както и с обратна съвместимост с USB 2.0 и USB 3.2 Gen1, този значително подобрен протокол USB 3.2 Gen2 е достъпен през новия двулицев порт USB Type-C™ и през традиционния конектор USB Type-A за постигане на по-добра съвместимост с широк набор от устройства.

HDMI 2.1 за 4K / 60P / 21:9 / поддръжка на HDCP 2.3

HDMI 2.1, който е обратно съвместим с HDMI версии 2.0/ 1.4, предлага пропусквателен капацитет 48 Gb/s – два пъти по-голям от предишното поколение. По този начин се отключва потенциалът, който потребителите използват за пренос на многобройни видео потоци, както и характерното за киното съотношение 21:9 (в което са снимани повечето филми), поддръжката на Full HDR и HDCP 2.3, като по този начин на зрителите се предлага най-доброто визуално изживяване.


HI-FI АУДИО СИСТЕМА

За ентусиастите качеството на звука също е много важно за доброто геймърско изживяване. Дънните платки B550 са оборудвани с висококачествени аудио компоненти като кондензатори от Hi-Fi клас WIMA FKP2 и позлатените кондензатори Nichicon Fine Gold, за да предоставят отлично звуково изживяване. Ексклузивната аудио технология AORUS AMP-UP ги превръща в идеалното и за най-взискателните меломани решение с вграден звук.

ALC1220-VB Immersive Gaming ViBes - Нов HD аудио кодек на Realtek от висок клас

ALC1220 за HD аудио със 120dB(A) SNR и смарт усилвател за слушалки автоматично разпознават съпротивлението на носеното от вас аудио устройство, като предпазва от проблеми като малка сила на звука или изкривявания. С новия аудио контролер серия VB изпраща вашия глас към останалия свят ясен и чист, независимо дали използвате предния или задния микрофон със SNR до 110/114dB(A).

DTS :X® Ultra 

Пресъздава автентично, пространствено точно 3D аудио изживяване за игри през всякакъв вид слушалки или високоговорители. Поддържа канално базирано, сценично и обектно базирано аудио. Предоставя калибриране директно с изваждането им от кутията на редица слушалки и високоговорители. Осигурява постпроцесни подобрения и настройка според нивото на устройството за кодеци DTS®.


СПЕЦИАЛНА ЕСТЕТИКА

Дънните платки B550 AORUS разполагат с твърди захранващи конектори ATX 24pin и ATX 12V 8pin, за да предложат стабилно електрозахранване дори при претоварване на процесора.

Дизайн с многозоново светлинно шоу

Сега се предлага още повече персонализиране на светодиодите, така че потребителите могат наистина да адаптират своите компютри и те да представят техния стил. Чрез цялостната поддръжка на RGB и прераработеното приложение RGB Fusion 2.0 потребителят има цялостен контрол над светодиодите, които са разположени на дънната платка.

С интегриран интуитивен потребителски интерфейс RGB Fusion 2.0 ви дава по-добро решение за персонализиране на светлинните ефекти във всички поддържани устройства. Дънни платки, графични карти, периферни продукти - можете да персонализирате вашето геймърско оборудване със свой собствен стил и да покажете своето творение чрез споделяне на профилите. В допълнение новият геймърски режим прави светлинните ефекти интерактивни при избрани игри, което ще ви донесе най-поглъщащото геймърско изживяване.

Не само ще накарате вашето PC да заблести, а ще го превърнете в произведение на изкуството, за което ще ви завиждат приятелите. С мобилното приложение GIGABYTE RGB Fusion потребителите могат да гледат, докато управляват осветлението в своето геймърско PC. То осигурява на потребителите лесен достъп, чрез който да се опитат и да настроят цветове и скорости при различни режими. Всички те могат да бъдат постигнати без клавиатурата и монитора на компютъра.


ULTRA DURABLE

GIGABYTE е прочута с издръжливостта на своите продукти и високия стандарт на производствените си процеси. Излишно е да казваме, че ние използваме най-добрите висококачествени компоненти за дънните платки B550 и подсилваме всяка част от компонентите, така че да са здрави и издръжливи.

Броня на паметта Ultra Durable™

Ексклузивният екраниращ еднокорпусен дизайн от неръждаема стомана на AORUS предотвратява изкривяването / усукването на печатната платка и огъването на платката, в допълнение към предотвратяване на евентуални електростатични смущения.

Водеща в индустрията PCIe броня Ultra Durable™

Иновативната стоманена схема на екраниране, създадена от GIGABYTE, подсилва конекторите PCIe и предоставя допълнителна здравина, нужна за поддръжката на масивни графични карти.

Спецификация

Сокет: AMD AM4
Чипсет: AMD B550
Процесори: Поддръжка на 3-то поколение процесори AMD Ryzen™
Поддържана памет: 4 слота DDR4 DIMM, поддържащи системна памет до 128 GB (32 GB капацитет на един модул DIMM)
Поддръжка на модули памет DDR4 5200 (O.C.)
Двуканална архитектура на паметта
Поддръжка на ECC небуферирани модули памет DIMM 1Rx8/2Rx8
Поддръжка на не-ECC небуферирани модули памет DIMM 1Rx8/2Rx8/1Rx16
Поддръжка на профили за модули памет AMD Memory Profile (AMP) / Extreme Memory Profile (XMP)
Аудио: Realtek ALC1220-VB Audio Codec
Мрежова връзка: Realtek 2.5Gb LAN / Intel® Wi-Fi 6 AX200 + Bluetooth 5.0
Вградена графика: Интегрирани в новото поколение процесори AMD Ryzen™ с графика Radeon™:
1 порт HDMI, поддържащ максимална резолюция 4096x2160@60 Hz; Поддръжка на HDMI версия 2.1, HDCP 2.3 и HDR.
Слотове за периферия: 1 x PCI Express 4.0 x16
2 x PCI Express 3.0 x16
Интерфейс за данни: 1 конектор M.2 (M2A_CPU), интегриран в процесора, поддържащ Socket 3, M key, type 2242/2280/22110 SSD дискове
2 конектора M.2 (M2B_CPU/M2C_CPU), интегрирани в процесора, поддържащи Socket 3, M key, type 2242/2280/22110 SSD дискове
6 конектора SATA 6Gb/s, интегрирани в чипсета

* Поддръжка на RAID 0, RAID 1 и RAID 10
Изходи на задния панел: 2 антенни конектора SMA (2T2R)
1 порт HDMI
6 порта USB 2.0/1.1
5 порта USB 3.2 Gen 2 Type-A (в червено)
1 порт USB Type-C™ с поддръжка на USB 3.2 Gen 2
1 бутон Q-Flash Plus
1 порт RJ-45
1 оптичен конектор S/PDIF Out
5 аудио жака
Вътрешни I/O конектори: 1 главен захранващ 24-пинов конектор ATX
1 захранващ 8-пинов конектор ATX 12V
1 четирипинов захранващ конектор ATX 12V
1 конектор за вентилатора на процесора
1 конектор за вентилатора на водното охлаждане на CPU
4 x конектора за системни вентилатори
2 конектора за системен вентилатор/ помпа за водно охлаждане
2 конектора за адресируеми LED ленти
2 конектора за RGB LED ленти
1 конкетор за LED лента / REG LED лента около охладителя на процесора
3 конектора M.2 Socket 3
6 конектора SATA 6Gb/s
1 конектор на предния панел
1 аудио конектор на предния панел
1 конектор USB 3.2 Gen 1
2 конектора USB 2.0/1.1
1 конектор за засичане на шум
1 конектор за Trusted Platform Module (TPM) (2x6 пина, само за модул GC-TPM2.0_S)
1 джъмпер Clear CMOS
2 конектора за температурен датчик
1 конектор Thunderbolt
Операционна система: Поддръжка на Windows 10 64-битова
Форм фактор / Размери: ATX / 30,5 x 24,4 см
MPN: B550 AORUS MASTER
EAN: 4719331809393
Производител: GIGABYTE