Лаптоп Apple MacBook Pro 13 Touch Bar - 13.3'' Retina, i5-8259U, 8GB, Space Grey

  • Дисплей:
    13.3" Retina (2560 x 1600) IPS
  • Процесор:
    Intel Core i5-8259U
  • RAM Памет:
    8 GB LPDDR3-2133
  • Твърд диск:
    512 GB SSD
  • Видео карта:
    Intel Iris Plus Graphics 655
  • Производител:
  • Гаранция:
    2 години
Продуктът е изчерпан и не може да бъде поръчан!
(Код: 2498)

Описание

MacBook Pro издига производител­ността и преносимостта на изцяло ново ниво. Където и да те водят идеите, ще стигнеш по-бързо отвсякога с високопроизводителните процесори и памет, авангардните графични карти, светкавично бързия драйв и др.

С Intel Core процесорите от осмо поколение MacBook Pro стига нови висоти в изчислителната мощ. 15-инчовият модел вече е с 6-ядрен Intel Core i9 процесор — до 50 процента по-бърз от предишното поколение — който позволява Turbo Boost скорости до 4,8GHz. А четириядреният процесор в 13-инчовия MacBook Pro с Touch Bar е два пъти по-бърз от предното поколение. Така лесно се справяш с всичко — например компилиране на код, рендър на 3D модели, добавка на специални ефекти, мултиканално аудио или видео енкоудинг. Много по-бързо.

15-инчовият MacBook Pro може да се конфигурира с до 32GB високопроизводителна 2400MHz DDR4 памет, за да работиш по-бързо с големи файлове, или да пуснеш няколко виртуални машини или про приложения.

Клавиатурата в MacBook Pro е с butterfly механизъм, който предлага четири пъти по-стабилни клавиши спрямо стандартния ножичен, както и повече комфорт. Освен това, в 13- и 15-инчовите MacBook Pro модели с Touch Bar въвеждането на текст е още по-тихо. А обширният Force Touch тракпад дава повече място за жестове и кликове.

Предста­вяме Apple T2 — персонализираният Mac чип от второ поколение, проектиран от Apple да направи MacBook Pro още по-сигурен. Apple T2 чипът в 13- и 15-инчовите модели с Touch Bar включва Secure Enclave копроцесор, който е в основата на защитен старт на системата и криптирането на драйва. Той обединява в едно и няколко различни контролера — системен контролер, аудио контролер и SSD контролер.

MacBook Pro предлага светкавично бърз SSD със секвенционална скорост на четене до 3,2GB/s. 15-инчовият модел разполага с до 4TB SSD, а 13-инчовият MacBook Pro с Touch Bar с до 2TB SSD — достатъчно, за да вземеш и най-големите файлове със себе си, например огромни фотобиблиотеки или видеопроекти. За да можеш за секунди да буутнеш, да стартираш няколко програми, или да импортнеш големи файлове. А Apple T2 чипа автоматично криптира всичко в движение.

Thunderbolt 3 комбинира ултрависока скорост с невероятната многофункционалност на USB‑C стандарта, за да предложи един напомпан универсален порт. Той интегрира изход за трансфер на данни, зареждане и видео в един конектор — с до 40Gb/s скорост, или два пъти по-бързо от Thunderbolt 2. И двата модела на MacBook Pro се предлагат с по четири порта, така че да правиш всичко това от всяка страна. Да свържеш сегашните си устройства е лесно — с кабел или адаптер. И понеже Thunderbolt 3 е реверсивен порт, няма значение коя страна е отгоре или отдолу.

Touch Bar замества функционалните клавиши, които дълго окупираха горната част на клавиатурата, с нещо много по-универсално и ефикасно. Той се променя автоматично, за да покаже познати инструменти, които вече знаеш как да ползваш — системни контроли за звук и яркост, интерактивни начини да организираш и браузваш съдържание, смарт функции за въвеждане на емоджи и още.

Retina дисплеят на MacBook Pro е най-добрият дисплей в Mac лаптоп досега. Отличава се с ярка LED подсветка и по-висок контраст — за по-наситено черно и по-истинско бяло. Той поддържа широка P3 цветова гама — за по-живи зелени и червени нюанси от sRGB. А 13- и 15-инчовите модели с Touch Bar разполагат с True Tone технология. Белият баланс автоматично се наглася според цветната температура на околното осветление — за по-естествена картина. MacBook Pro има и красиво балансиран, прецизен звук с висок динамичен обхват и повече бас — за по-плътни ниски. Високо­гово­рителите са свързани директно към системното захранване, което позволява по-високи нива за усилвателя. Можеш да миксираш запис за нула време, да монтираш видео на място, или да се насладиш на филм в движение.

Клавиатурата в MacBook Pro е с butterfly механизъм, който предлага четири пъти по-стабилни клавиши спрямо стандартния ножичен, както и повече комфорт. С новата подобрена клавиатура на 13- и 15-инчовите MacBook Pro модели с Touch Bar писането е още по-тихо. А обширният Force Touch тракпад дава повече място за жестове и кликове.

Спецификация

Дисплей: 13.3" Retina (2560 x 1600) IPS
Процесор: Intel Core i5-8259U
RAM Памет: 8 GB LPDDR3-2133
Твърд диск: 512 GB SSD
Видео карта: Intel Iris Plus Graphics 655
Входове и изходи: 4 x Thunderbolt 3 (USB‑C) порта с поддръжка за: Зареждане, DisplayPort, Thunderbolt (до 40Gbps), USB 3.1 2-ро поколение (до 10Gbps)
3,5 мм жак за слушалки
Допълнителни параметри: 802.11ac Wi‑Fi безжична мрежа; съвместимост с IEEE 802.11a/b/g/n
Bluetooth 5.0 безжична технология
720p FaceTime HD камера
Стерео високо­гово­рители с висок динамичен обхват
Три микрофона
Стандартна клавиатура с подсветка с 65 (ISO) клавиша, включително 4 клавиша със стрелки Touch Bar с вграден Touch ID сензор
Сензор за околна светлина
Force Touch тракпад за прецизен контрол върху курсора и сензор за натиск; позволява Force click, акселератори, чувствително на натиск чертане и Multi-Touch жестове
Операционна система (OS): macOS Mojave
Батерия: Вградена 58-ватчасова литиево-полимерна батерия, До 10 часа, 61W USB‑C захранващ адаптер
Цвят: Сив
Размери: 30,41 x 21,24 x 1,49 см
Тегло: 1.37 kg
MPN: MR9R2ZE/A
EAN: 0190198715111
Производител: Apple