Таблет Apple iPad Pro 11 (2020) 2nd Gen - Cellular 256GB Астро Сиво

  • Дисплей:
    11" (2388 x 1668) Liquid Retina IPS P3 120Hz
  • Процесор:
    Apple A12Z Bionic
  • Памет:
    256 GB, 6 GB RAM
  • Операционна система (OS):
    iPadOS 13.4
  • Мрежoва връзка:
    LTE 4G Nano‑SIM, GPS (Cellular модели), 802.11ax Wi‑Fi 6 + Bluetooth 5.0
  • Производител:
  • Гаранция:
    1 година
Продуктът е изчерпан и не може да бъде поръчан!
(Код: 29657)

Описание

Следващият ти компютър няма да е компютър.

Той ще е магическо парче стъкло. По-бърз от повечето PC лаптопи. С про камери, които могат да преобразят реалността. И ще го ползваш с докосване, с молив, с клавиатура, а вече и с тракпад. Запознай се с новия iPad Pro.


Liquid Retina технология

Liquid Retina дисплеят от край до край не просто е прекрасен и завладяващ, но и предлага изключително модерни технологии. Например ProMotion, True Tone и водеща в бранша цветова прецизност, благодарение на което всичко реагира бързо и изглежда зашеметяващо. Казано накратко, комбинацията от функциите му го превръща в най-модерния мобилен дисплей в света.

Про камери

Усъвършенстваните камери в комбинация с големия дисплей, бързината и добре калибрираните сензори винаги са правeли iPad изключително функционален. Познатата Wide и новата Ultra Wide камери ти помагат да заснемеш идеалната снимка или клип. А с помощта на микрофоните със студийно качество и аудиото с четири колонки можеш да създадеш дори нещо като снимачна площадка с няколко камери.

LiDAR скенер

С LiDAR (Light Detection and Ranging) се определят разстояния с калкулации на времето, за което светлината достига обект и се отразява. Това е толкова усъвършенствана технология, че НАСА я разработва за следващата си мисия до Марс. А днес вече се побира и в тънкия и лек iPad Pro.

Специално разработеният LiDAR скенер използва time of flight технология, за да измери отразената светлина на до пет метра разстояние – както на закрито, така и навън. Той работи на фотонно ниво, с наносекундни скорости и отваря врати към поразителни възможности за добавена реалност. И не само.

LiDAR скенерът работи с про камерите, сензорите за движение и фреймуърковете в iPadOS, за да измери дълбочина. Тази комбинация от хардуер, софтуер и безпрецедентна иновативност прави iPad Pro най-доброто устройство за добавена реалност в света.

Добавена реалност

AR приложенията стават още по-реалистични на новия iPad Pro. Поставянето на AR обект вече става мигновено. Реалистичното преграждане позволява на AR обектите да преминават пред и зад структури в реалния свят. Подобреното улавяне на движение и преграждане на хора е по-точно отвсякога. И разработчиците могат да създават още по-завладяващи преживявания.

Снимай и подобри

Системата от про камери прави iPad Pro изключително функционален. Снимай, обработвай и споделяй 4К видео на едно и също устройство. Улови цялата стая в един кадър с помощта на Ultra Wide камерата, а после я редизайнирай с Markup. Или пък сканирай документ, подпиши го или го анотирай с Apple Pencil, и изпрати поправките само с едно докосване.

TrueDepth камера

Предната TrueDepth камера се ползва за Face ID – най-сигурната лицева автентикация в света както на таблет, така и на компютър. С нея обаче можеш и да чатиш с приятели през FaceTime, да си правиш Portrait селфита или да създадеш Animoji, за да оживиш разговорите в Messages.

A12Z Bionic

Благодарение на A12Z Bionic чипа, iPad Pro е толкова бърз, че изпреварва повечето съществуващи PC лаптопи. С него всичко, което правиш, е бързо и плавно – от всекидневните задачи до сложните работни процеси. А 8-ядреният графичен процесор предоставя още повече производителност и реализъм на по-тежките приложения и игри.

Професионална работа

A12Z Bionic е проектиран да работи усърдно, особено с професионални приложения. 8-ядреният графичен процесор осигурява плавна производителност за редактиране на 4K видео, 3D дизайн и добавена реалност. Усъвършенстваният термален дизайн предоставя по-висок пик и по-дълготрайна производителност – от основно значение за работния процес. А проектираната от Apple Neural Engine позволява машинно обучение на устройството, за да се подготви за следващото поколение професионални приложения.

Мултитаскинг

iPadOS максимално се възползва от мощността и производителността на iPad Pro. Светкавично бързият хардуеър и мощният софтуеър са проектирани така, че да направят всяко взаимодействие бързо и плавно. Така работата с няколко приложения едновременно или превключването от едно към друго става лесно и за миг.

Magic Keyboard

Изцяло новата Magic Keyboard е великолепен партньор на iPad Pro.2 Тя предлага най-удобното писане на iPad, тракпад за ново взаимодействие с iPadOS, USB‑C порт за passthrough зареждане и защита от двете страни. Освен това е с плаващ дизайн, който ти позволява магнитно да закачиш iPad Pro и плавно да го нагласиш към идеалния за теб зрителен ъгъл.

Пълно­размерна клавиатура

Пълноразмерната клавиатура за iPad Pro е с индивидуални твърди клавишни капачки и ножичен механизъм с 1 мм ход за отзивчиво, удобно и тихо писане. Така че не спирай – напиши роман, сглоби бизнес план или подреди пощата си. А с подсветката на клавишите можеш да работиш денем и нощем.

Тракпадът пре­осмислен

Тракпадът с изцяло интерактивна повъхност напълно променя работата с iPadOS. С него управляваш новия курсор в iPadOS, което е идеално за попълване на таблици, селектиране на текст и каквото още се сетиш. Можеш да навигираш плавно с познати Multi‑Touch жестове, като например да плъзнеш обратно към началото и да превключваш между приложения.

Тракпад за iPadOS

Поддръжката на тракпад разкрива изумителни нови възможности пред твоя iPad. Обновеният курсор върши чудесна работа в приложения, които работят основно с докосване. Той е контекстуален, така че се трансформира в необходимия инструмент според съдържанието – бутони, иконки на приложения или текст. Идеален е за прецизни задачи като създаване на таблица или редактиране на текст. Можеш да ползваш и интуитивни жестове, за да се придвижваш бързо в iPadOS.

Пиши бележки

iPad е идеален за водене на бележки и подреждане на идеи. Нахвърляй каквото ти хрумне в приложението Notes –досущ като на хартия, а после категоризирай, споделяй или добавяй към презентации. App Store също предлага страхотни приложения, които ти позволяват да организираш, анотираш и пишеш по нов начин.

Анотирай

Анотирането с Apple Pencil е чудесен начин да отметнеш повече работа. Направи скрийншот, после го анотирай. Сканирай документ, после го подпиши директно на своя iPad. Можеш лесно да обработиш и изпратиш PDF, и дори да чертаеш директно в приложения като Keynote.

Тънък, лек и издръжлив

iPad Pro е невероятно мощен и все пак лесен за разнасяне навсякъде – просто го пъхни в раницата или го остави на масичката. И предлага до 10 часа живот на батерията, за да разполагаш с енергия през целия ден.3

Свързаност

iPad Pro е най-удивителната мобилна работна станция. Можеш да принтираш, презентираш и изпращаш файлове безжично. USB‑C портът ти позволява да свързваш всякакви аксесоари, например камера, външен диск или дисплей. Wi‑Fi е по-бърз отвсякога, за да си винаги и навсякъде във връзка.4 А когато настъпи моментът за любимото ти предаване или парти плейлист, iPad Pro разполага с невероятна вградена аудиосистема с четири колони.

Спецификация

Дисплей: 11" (2388 x 1668) Liquid Retina IPS P3 120Hz
Процесор: Apple A12Z Bionic
Памет: 256 GB, 6 GB RAM
Операционна система (OS): iPadOS 13.4
Мрежoва връзка: LTE 4G Nano‑SIM, GPS (Cellular модели), 802.11ax Wi‑Fi 6 + Bluetooth 5.0
Основна камера: Wide: 12MP, ƒ/1.8 бленда
Ultra Wide: 10MP, ƒ/2.4 бленда и 125° зрително поле
2x оптично намаление; цифров зуум до 5x
Обектив с пет елемента (Wide и Ultra Wide)
True Tone светкавица; Панорама (до 63 MP); Протектор за обектива от сапфирен кристал; Сензор със задна подсветка; Хибриден IR филтър; Широка цветова гама за снимки и Live Photos; Контрол на експонацията; Редукция на шума; Smart HDR за снимки; Автоматична стабилизация на изображението; Burst режим; Timer режим; Фото геотагинг

4K видео запис при 24 fps, 30 fps или 60 fps (Wide); 60 fps (Ultra Wide)
1080p HD видеозапис на 30 fps или 60 fps
Поддръжка на slo-mo видео за 1080p при 120 fps или 240 fps (Wide); 240 fps (Ultra Wide)
Кинемато­графична видео­стабилизация (1080p и 720p); Видео с постоянен автофокус; Редукция на шума; 8-мегапикселови снимки, докато записваш 4K видео; True Tone светкавица
Лицева камера: 7MP снимки; 1080p HD видеозапис на 30 fps или 60 fps
Retina Flash ƒ/2.2 бленда
Широка цветова гама за снимки и Live Photos; Smart HDR; Сензор със задна подсветка; Автоматична стабилизация на изображението; Burst режим; Контрол на експонацията; Timer режим
FaceTime видео - От iPad към всяко устройство с възможност за FaceTime през Wi‑Fi или мобилна мрежа
Допълнителна периферия: Аудио с четири тонколони
Пет микрофона със студийно качество за разговори, запис на видео и аудио
Сензори: Face ID; LiDAR скенер; Триосов жироскоп; Акселерометър; Барометър
Входни/Изходни Конектори: USB‑C
Батерия: Вградена акумулаторна литиево-полимерна батерия с мощност 28,65 ватчаса
Време за разговори / Stand-by: До 10 часа сърфиране в мрежата на Wi‑Fi или гледане на видео
До 9 часа сърфиране в интернет през мобилна мрежа (Wi‑Fi + Cellular модели)
Година на анонсиране: 2020, March 18
Захранване: USB‑C захранващ адаптер
Цвят: Астро Сиво / Space Gray
Размери: 248 x 178 x 6 mm
Комплекта включва: Apple iPad Pro; USB‑C кабел за зареждане (1 метър); 18W USB‑C захранващ адаптер
Тегло: 471.00 g
MPN: MXE42HC/A
Производител: Apple